Elektroniske dimser skal kunne tændes

elektroniske dimserFLYSIKKERHED: iPads, kameraer, laptops, mobiltelefoner osv. skal kunne tændes, hvis de skal med i håndbagagen på fly til USA fra bl.a. en række europæiske lufthavne. Kan de ikke tændes, må de ikke komme med i håndbagagen – men kan eftersendes.

Sikkerhedsniveauet for fly til USA fra lufthavne i bl.a. Europa er blevet hævet. London Heathrow oplyser, at alle elektroniske dimser som skal med i håndbagagen til USA, skal kunne tændes.

Det britiske transportministerium ønsker ikke at oplyse, om andre britiske lufthavne end Heathrow har fået pålagt forhøjet sikkerhed, skriver BBC. Der er bl.a. også USA-flyvninger fra London Gatwick, London City Airport og Manchester.

Amerikanske sikkerhedsmyndigheder har ønsket tiltagene pga. ”troværdige” trusler om at terrorister arbejder med at omdanne elektriske apparater til bomber som ikke kan opdages af lufthavnenes sikkerhedsscannere.

Ifølge BBC opfordres passagerer ved check-in til at placere flest mulige elektroniske apparater samt opladere i den incheckede bagage.

Kan elektroniske apparater ikke tændes ved sikkerhedskontrollen, kan den blive sendt til en ønsket adresse.

Der kan også komme sikkerhedskontrol ved selve gaten på flyvninger til USA. Her skal også eventuelle elektriske apparater købt i lufthavnen kunne startes. Det gælder f.eks. også barbermaskiner og MP3 afspillere.