Lockheed JetStar-flyet, der var ejet af Elvis Presley og som nu er til salg. Foto: IronPlanet.com

Elvis-fly atter til salg

En temmelig hærget udgave af en Lockheed JetStar er til salg på en kommende auktion; det specielle ved dette fly er, at det har været ejet af Elvis Presley.

Flyet, som Elvis købte i 1975 for 900.000 dollars, blev faktisk solgt sidste år på en auktion for omkring 2,7 millioner danske kroner. Men køberen har siden ombestemt sig, formentlig fordi det ville koste alt for meget at istandsætte flyet. Derfor er det nu atter til salg.

Flyet, der er fremstillet i 1962, har bestemt kendt bedre dage – det har stået på en slags flykirkegård udenfor byen Roswell i delstaten New Mexico gennem 36 år. Her er det blevet en turistattraktion i Roswell, der også er kendt som hjemsted for International UFO Museum and Research Center.

Men nu er Elvis-flyet atter til salg – via auktionsfirmaet GWS Auctions hjemmesiden, der modtager bud på flyet frem til 27. juli, skriver CNN. Med til at sælge JetStar-flyet er også IronPlanet.com der oplyser, at der med i salget kommer alle flyets officielle papirer, herunder dokumentet der beviser, at flyet var ejet af Elvis Presley.

Den ene af de to Lockheed JetStar, der har tilhørt Elvis Presley, er i dag en del af de udstillede genstande ved Elvis’ hjem, palæet Graceland i Memphis. Foto: elvis.com.au

I alt blev der mellem 1957 og 1978 fremstillet 204 eksemplarer af Lockheed JetStar.

Elvis Presley købte Lockheed Jetstar-flyet i 1975 – to år før sin død – der havde blandt andet røde fløjssæder, træpaneler med guldkanter og meget andet.
Elvis havde gennem årene to af disse Jetstars, det andet – med navnet Hound Dog II – kan ses i fin stand som en del af de udstillede genstande ved besøg på Elvis’ hjem, Graceland i Memphis i delstaten Tennessee. Her holder også Elvis’ større fly, en Convair 880 med navnet Lisa Marie, opkaldt efter hans datter.

Største turistattraktion i Memphis
Graceland, som Elvis Presley købte i 1957, og hvor han boede til sin død i 1977, er største attraktion i sydstatsbyen Memphis. Palæet, der årligt tiltrækker over en halv million besøgende, er på listen over USA’s nationale mindesmærker.

Elvis betalte som 22-årig 103.000 dollars for Graceland – tjent på sit første album, Heartbreak Hotel. Ved Graceland, der ligger ud til Elvis Presley Boulevard, er blandt andet hotellet Heartbreak Hotel. Det hedder i dag The Guest House at Graceland og har 430 værelser og 20 suiter.

Relaterede artikler:

Elvis får nyt hotel

Elvis-fan skal betale kæmpe erstatning

BA får USA-destination nr. 26

x

Læs Også

Madservering for Spies-passagerer ombord på Thomas Cook Airlines-fly. Pressefoto: Spies.

Bornholmsk kok har Spies’ bedste flymad

Maden fra restaurant Hos Casper i Bornholms Lufthavn er den bedste som Thomas Cook Airlines serverer fra danske lufthavne, siger Spies-passagererne. Det har givet ny stor ordre.

For få kvinder på topposter i flyselskaber

Flere store brancheorganisationer vil undersøge, hvordan flere kvinder kan tiltrækkes til de øverste chefstillinger i flyselskaber. I Norden er kun én kvinde som koncernchef for et flyselskab.

Dubai-lufthavn får Hard Rock Cafe

Den berømte Hard Rock-kæde åbner til november sin seneste cafe i en lufthavn. Også fire Hard Rock-hoteller på vej i Europa, blandt andet i Berlin.

Nu må Air Canada-piloter gerne have skæg

Piloterne hos det canadiske Star Alliance-medlem behøver ikke mere være glatbarberede – nu må de have et op til 1,25 centimeter langt, velplejet skæg…

Asien har flest af verdens største passagerruter

Ny opgørelse over verdens mest passagertunge ruter viser, at den største havde 13,4 millioner rejsende sidste år på i snit 180 flyvninger – om dagen. Kun en lufthavn i Europa på Top 10 over største internationale ruter.

Kinesisk flyselskab lander agent i Skandinavien

GSA-bureauet APG skal repræsentere Sichuan Airlines, der til december åbner ny rute fra Kina til København - og giver kommission til rejsebureauerne.