Elvis får nyt hotel

USA, Memphis, Graceland Guest HouseTURISME: Graceland, en af USA’s største turistattraktioner, får til efteråret et endnu større hotel. Det gamle Heartbreak Hotel rives ned og afløses af et mere end dobbelt så stort.

(New Orleans, standby.dk) ”Tiden er løbet fra Heartbreak Hotel, der er behov for forbedring. Mens Heartbreak Hotel har 124 værelser, får dets afløser, The Guest House at Graceland, 430 værelser og 20 suiter. Med en belægning på typisk 90 pct. er det meget svært at få værelse på Heartbreak Hotel.”

Det sagde Gracelands PR-direktør, Kevin Kern, i går til standby.dk under USAs igangværende enorme fagmesse for rejsebranchen, International Pow Wow, her i New Orleans.

Selve bygningen med Heartbreak Hotel i Memphis ligger på den anden side af Elvis Presley Boulevard i forhold til Graceland. Det nye Guest House indvies sidst i oktober i år på nabogrunden ved siden af Graceland.

Graceland, som Elvis Presley købte i 1957, og hvor han boede til sin død i 1977, fortsætter med at være største attraktion i sydstatsbyen. Palæet, der årligt tiltrækker over en halv mio. besøgende, er på listen over USAs nationale mindesmærker. Elvis betalte som 22-årig 103.000 dollars for Graceland – tjent på sit første album, der netop hed Heartbreak Hotel.

Selve bygningen med Heartbreak Hotel er 30 år gammel, og har de seneste 17 år været under selskabet Elvis Presley Enterprises, EPE.

”The Guest House får bl.a. et meget højere serviceniveau end Heartbreak Hotel, både hvad angår værelser, indretning og modsat Heartbreak Hotel bliver der room service i Guest House, der også får to restauranter, en større udendørs pool, mødelokaler med plads til 1.000 gæster til for eksempel bryllupper, og et teater med plads til 464,” siger Kevin Kern og tilføjer, at The Guest House er det største hotelbyggeri i Memphis de seneste 90 år. Graceland åbnede for publikum i 1982.