Destinationsselskaber fra de Forenede Arabiske Emirater, hoteller, flyselskaber og meget andet er med når emiraterne senere på måneden holder nordisk workshop i blandt andet København. Her arkivfoto fra et af emiraterne, Ras Al Khaimah. Pressefoto: Ras Al Khaimah.

Emirater på vej til København med stort road show

En lang række repræsenter fra de syv emirater i UAE herunder flyselskaber og hoteller har sidst på måneden nordisk road show for rejsebranchen i blandt andet København.

Road showet Visit UAE (United Arab Emirates) slår 28. oktober teltpælene ned i København med en række aktører. UAE med blandt andet Dubai har ambitiøst mål om at antallet af nordiske ankomster skal stige fra i dag over 300.000 til 500.000 på bare to år.

Road showet er arrangeret af det danske GSA-bureau United Spirit Nordic. Med i den nordiske karavane er turistmyndighederne fra seks af de syv emirater, Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Fujairah, Ras Al Khaimah (RAK) og Sharjah.

UAE-road showet har også flere flyselskaber med sig. Største spiller er naturligvis flyselskabet fra Dubai, Emirates, der har daglige flyvninger til København, Oslo og Stockholm. Fra Dubai betjener Emirates over 100 destinationer på verdensplan.

UAE’s næststørste flyselskab er Etihad Airways fra Abu Dhabi. Etihad betjener ikke Norden – hvor Abu Dhabi, det største af emiraterne, endnu heller ikke viser fanen. Kun to af de syv emirater har turistrepræsentation i Norden, nemlig Dubai og RAK.

Også Flydubai, ejet af myndighederne i Dubai, er med på turen til Norden – dog kun under sammenkomsten i Helsinki. Flydubai, der er er code share partner med familiemedlemmet Emirates, begyndte i oktober sidste år at flyve mellem Dubai og Helsinki, dets første nordiske rute.

Blandt de øvrige deltagere i UAE’s rundtur til tre af de nordiske hovedstæder er Abu Dhabi National Hotels (ADNH), mange individuelle hoteller og en stribe incomingbureauer til regionen samt blandt andre Dubai Tourism Police.

Emirat med stort fokus på Norden
Kun to af emiraterne stiller i dag så skarpt på Norden, at de har egentlige turistrepræsentationer.

Det er det mest synlige emirat, Dubai, der netop har skiftet sin nordiske turismekontrakt mellem to danske repræsentationsbureauer – fra Atlantic Link tilbage til Related.

Det andet er Ras Al Khaimah, RAK, der repræsenteres i Norden af United Spirit Nordic. Emiratet markedsfører sig blandt andet for at være liberalt og fyldt med action. RAK er det nordligste af de syv United Arab Emirates, og ligger en times kørsel fra UAE’s storlufthavn i Dubai.

På en pressebriefing for nylig i København fremhævede RAK sig som det mest liberale emirat – for eksempel kan alle over 21 købe alkohol, kvinder kan have bikini på sandstrandene ”og kan klæde sig som de gør på en varm sommerdag i København,” hed det blandt andet.

Relaterede artikler:

Dubai skifter atter nordisk turist-repræsentant

Emirat fastholder stort fokus på Skandinavien

Forventer få danske turister til Saudi Arabien