Emirates investerer 3,5 milliarder kroner i vin

Det Dubai-baserede flyselskab begyndte for 12 år siden sit vinprogram, og siden har selskabet brugt mere end 500 millioner dollars på at udvikle ’himlens bedste vinkort’.

Ifølge Bloomberg News kan man næsten hver dag på et Emirates-fly estille et glas champagne fra Dom Pérignon, og hvis man flyver på 1. klasse, kan man også finde en Premier Grand Cru Classé fra Château Figeac, Saint-Émilion, i Bordeaux i det vestlige Frankrig.

Joost Heymeijer, der er chef for inflight cateringservice, siger, at selskabet har i omegnen af 70 forskellige vine med i luften, og listen er baseret på, hvad der er bedst at drikke det pågældende tidspunkt. I løbet af et år bliver mere end 300 forskellige årgange serveret, skriver finans.dk.

Flyselskabet ejer en gruppe lagre i Bourgogne i Frankrig. Mange af de vine, der serveres på flyene, er købt for mange år siden og har været gemt i mange år, før de bliver trukket op.

Lagerne opbevarer 3,75 millioner flasker vin i originalemballager, i kasser og på paller. Flyselskabet har købt smart ind i gode årgange, og der findes juveler blandt de købte vine. Nogle af de vine, Emirates har købt for mange år siden til 350 dollars pr flaske, er nu mere end 2.000 dollars værd.