Rejselysten er tilbage hos nordmændene, men mange vælger i år billigere rejser, viser ny analyse. PR-foto via Fremtind: Dan Gold/Unsplash.

Én million nordmænd dropper udlandsferie i år

Fire ud af 10 nordmænd siger i ny undersøgelse, at ”ændringer” i deres privatøkonomi får indflydelse på årets rejseplaner. Næsten hver fjerde planlægger ikke sommerferie til udlandet i år.

Undersøgelsen er gennemført af norske Respons Analyse på vegne af Fremtind, der er forsikringsselskab for SpareBank 1.

Ifølge analysen vil 44 procent af de voksne nordmænd, svarende til 1,8 millioner, i år tage en udlandsrejse i årets sommerferie, mens én million voksne nordmænd ikke forventer at rejse til udlandet i sommerferien i år. Resten har endnu ikke besluttet sig.

”Rejselysten synes at være tilbage hos nordmændene, men vi ser også at flere vælger at blive hjemme af hensyn til deres privatøkonomi,” siger Therese Hofstad-Nielsen, skadeforebygger i Fremtind, der blandt andet tager sig af rejseforsikringer, i en pressemeddelelse.

Over 40 procent af nordmændene vil på udlandsrejse i sommerferie, men siger i undersøgelsen, at deres privatøkonomi påvirker ferieplanerne. Mange vælger derfor at rejse på med et reduceret budget – og vil blandt andet spare ved at droppe rejseforsikringen, oplyses det.

Mange sparer på udlandsrejsen
Undersøgelsen fra rejseforsikringsselskabet Fremtind viser blandt andet, at 51 procent af de nordmænd, der i analysen siger, at deres privatøkonomi påvirker deres mulige udlandsrejse, i hvert fald vælger et lavere budget til deres rejseplaner. Der kunne svares bekræftende på flere muligheder, hvorfor tallene er over 100.

44 procent svarer, at de vil vælge et billigere rejsemål, 30 procent vil tage en kortere ferietur, 25 procent vil spare ved at bo billigere, mens 23 procent helt vil droppe en udlandsrejse i år, 19 procent vil bruge færre penge på aktiviteter under ferien og to procent vil spare ved at droppe rejseforsikringen.

Ifølge undersøgelsen siger flest af de ældre deltagere i analysen, at de mener at havde styr på, hvad en rejseforsikring dækker. Omvendt er de unge under 24 år mest usikre på, hvad en rejseforsikring dækker.

”Mange unge ved ikke, at de skal have deres egen rejseforsikring efter de er fyldt 21 år, så dækker forældrenes ikke mere. Det er er stort set krav hos alle forsikringsselskaber,” siger Therese Hofstad-Nielsen.

 

Relaterede artikler:

Hver tredje tysker har ikke råd til at rejse

Kun hver fjerde tegner afbestillingsforsikring

Her er verdens farligste rejselande