Coronakrisen har betyder øget interesse for bilferie, viser ny undersøgelse fra Gouda Rejseforsikring. Pressefoto fra Gouda.

Én ud af fire danskere skal på bilferie

Hver fjerde dansker har planer om bilferie i år, viser ny rundspørge fra Gouda Rejseforsikring. Fire ud af fem siger dog nej til, at bilferien har erstattet en flyrejse på grund af coronakrisen.

Med stadig flere færdigvaccinerede og flere genåbnede grænser indenfor EU- og Schengenlandene er rejselysten stadig intakt. Og mange danskere vælger i år bilferier som alternativ til flyrejser med mange fremmede mennesker og med øget mulighed for smitte.

Det skriver Gouda Rejseforsikring i en pressemeddelelse. Gouda, der ejes af norske Gjensidige Forsikring, har sidste måned fået Kantar Gallup til at undersøge danskernes rejseplaner for den kommende sommerferie. 1.025 repræsentativt udvalgte danskere deltog i undersøgelsen, oplyses det.

”Hvilken type rejse skal din næste rejse være,” spørges der i undersøgelsen. Her er svarene blandt andet: Bilferie 24 procent, Storbyferie ni procent, Charterferie og Naturferie får begge otte procent, mens Badeferie trækker syv procent. Resten af svarene fordeler sig på andre rejseformer.

Undersøgelsen viser også, at særligt børnefamilier foretrækker bilferien gennem Europa. Tal fra rejsebranchen bekræfter denne tendens ved at vise en markant stigning i salget af bilferier, skriver Gouda og tilføjer: Blandt de 24 procent, der har valgt bilferie i år, svarer knap hver femte, at det sker som et direkte fravalg af flyrejser på grund af coronakrisen.

Fra Danmarks Rejsebureau Forening er et af de primære råd til indhentning af informationer til ferierejsende indenfor EU- og Schengenlandene at følge Udenrigsministeriets rejsevejledninger samt bruge hjemmesiderne for de danske ambassader i de enkelte lande. Det gælder både det land, man skal rejse til, eller de lande, man eventuelt kører igennem på vej mod rejsemålet.

Mange gode grund til bilferie
Dan Kjølhede Laursen, nordisk direktør i Gouda Rejseforsikring, siger i pressemeddelelsen, at der er mange gode grunde til at rejse på bilferie.

”Det giver blandt andet en anden frihed og fleksibilitet end rejser med fly og samtidigt mindre eksponering for smitte,” siger Gouda-direktøren, der opfordrer til, at man planlægger og forbereder bilferien, så det ender som en god oplevelse for alle.

”Planlæg turen godt og særligt i forhold til de forskellige rejserestriktioner der gælder på tværs af de europæiske lande. Det er vigtigt at orientere sig i myndighedernes vejledninger, og sørge for at man har styr på alle nødvendige, praktiske foranstaltninger,” siger Dan Kjølhede Laursen.

EU-Kommissionen har en app, ”Re-open EU”, hvor forbrugerne kan indtaste, hvor de skal til og fra, og hvilke lande de eventuelt skal igennem undervejs. For de fleste europæiske lande giver den svar på gældende rejserestriktioner.

Relaterede artikler:

Disse 15 lande topper danske turisters ønskeliste

Danskere har stadig indrejserestriktioner i udlandet

Specialistselskaber ikke med i test af rejseforsikring