En uge med luftfarten i fokus

Ryanair b737-800VOR EGEN VERDEN: Selv om det var Grundlovsdag i den forløbne uge, var der stor aktivitet og mange besøg på vore to sites, standby.dk om morgenen og takeoff.dk ved frokosttid. På top ti listen var der ikke plads til meget andet end luftfart, som i den grad har præget rejsebranchen den seneste tid.

Vi bestræber os meget på redaktionen for at bringe nyheder og kommentarer om andet og mere end luftfart fra rejsebranchens hverdag. Der kan imidlertid være uger, hvor det hele koncentrerer sig om et enkelt flyselskab, eller et problem som bare udvikler sig fra dag til dag.

Den slags har domineret i den seneste uge med SAS og Ryanair i hovedrollerne bistået af Norwegian. Der er også kommet rimeligt mange kommentarer, men de skulle gerne kunne tilføre noget nyt i debatten, og ikke bare ”øv, der kan I selv se”.

SAS og Ryanair sætter sig på de tre første pladser, og sådan måtte det næste blive efter brev fra SAS til Transportministeren om en undersøgelse af ansættelsesforholdene gennem vikarbureauer og muligt brud på EU’s arbejdsmarkedsregler.

Top ti: 1. SAS i åben kamp med Ryanair, 2. Ryanair er et flyselskab, ikke en restaurant, 3. Etihad jager piloter i SAS, 4. Blandet anmeldelse af Norwegians langruter, 5. Flyv med SAS enkelt (det ny koncept), 6. Løftet øjenbryn for Norwegians politik, 7. En uge med op og ned for SAS (klumme) 8. DAT sætter ekstra fly ind til Folkemødet på Bornholm, 9. Novo sender rejsebudget i udbud 10. Nyt million overskud i Nyhavn Rejser.