Endnu en julegave til SAS

3

sas lufthavn handling fly bagageLUFTFART: Endnu engang fejlede EU-Kommissionen på luftfartens område og tabte en kartelsag ved Europadomstolen, som betyder, at SAS skal have ca. 520 mio. kr. tilbage.

Næppe havde SAS scoret en pæn gevinst på årsregnskabet i går morges, før der senere på dagen faldt endnu en appelsin i turbanen i form af en julegave fra Europadomstolen, som underkendte EK Kommissionens bøde i den meget omtalte sag om fragtkartellet i 2011, hvor 11 flyselskaber var tiltalt for at have aftalt priser.

SAS blev i den forbindelse idømt en bøde på 70 mio. euro, men apellerede dommen, som nu har givet medhold i, at SAS har handlet fuldstændig korrekt.

EU Kommissionen har mulighed for at appellere, men har efterhånden lidt så mange nederlag i luftfartsspørgsmål, at det næppe sker.

SAS har dog valgt at vente med at føre de godt 500 mio. kr. til indtægt, før man kender reaktionen. Men det tog altså fem år, inden man i et trægt system nåede frem til gårsdagens resultat.

Også aktionærerne fik julegave i går, idet SAS aktien steg med 5,8 procent til 18,20 kr.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

3 Comments on "Endnu en julegave til SAS"

Notify of
avatar
Insider
Insider

“Fejlede” – tror den gode Ejvind ikke på systemet, uddyb gerne hvor fejlen ligger…

CPH
CPH

Det er bare en anden måde at give statstøtte på, bemærk det er alle selskaber med konkurrenceproblemer af den eller anden art!

pierre holmgren
pierre holmgren

De fejlede fordi de ikke vandt , er det ikke ret åbenlyst?

wpDiscuz