Enterprise Holdings rykker ind på Færøerne. (Foto: Enterprise Holdings | PR)

Endnu et biludlejningsselskab på Færøerne

Sammen med en dansk og en færøsk samarbejdspartner åbner Enterprise Holdnings en afdeling på Færøerne, da man håber, at øgruppen i Nordatlanten vil blive godt besøgt efter COVID-19.

Enterprise Holdings, der er verdens største biludlejningsvirksomheden, er i gang med at åbne en ny afdeling på Færøerne. Virksomheden oplyser, at den bliver placeret i Vágar Lufthavn, som er den eneste lufthavn på øgruppen.

Selskabet regner med, at den nye afdeling i lufthavnen vil kunne kapitalisere på den forventede vækst i antallet af turister, der vil besøge Færøerne i takt med, at flere og flere atter begynder at rejse efter COVID-19-pandemien.

Sidste år betjente lufthavnen 240.000 passagerer, men de første 27 dage i maj i år var kapaciteten  på 108 procent af niveauet fra 2019, der var sidste normale år inden COVID-19. Færøerne figurerede desuden på Lonely Planets Best in Travel-liste sidste år, og det forventes også at skabe interesse blandt turister, påpeger Enterprise Holdnings.

Vil have bredt udvalg
Enterprise driver forretning i mere end 45 lande i Europa, Mellemøsten og Afrika og i alt er biludlejningsvirksomheden til stede i mere end 90 lande på verdensplan. Selskabet har varemærkerne Enterprise Rent-A-Car, National Car Rental og Alamo Rent A Car under sig.

Det oplyses, at man i den nye afdeling sigter efter at have en bred vifte af køretøjer, der passer til terrænet og forholdene på Færøerne.

“Vores ekspansion til Færøerne er endnu en milepæl i vores mål om at bringe mobilitetsløsninger til vores kunder overalt, hvor de bor, arbejder og rejser. Færøerne er et lille samfund med smukke landskaber, der hvert år tiltrækker tusindvis af turister, og antallet af udenlandske besøgende stiger i takt med folk genoptager rejser,” udtaler Peter Smith, der er direktør for Global Franchising hos Enterprise Holdings

“En bil er ofte den nemmeste måde at komme rundt i de fjerntliggende områder for at opleve den enestående naturskønhed. De fleste af øerne er forbundet med veje, broer og undersøiske tunneler, så vi tilbyder en række forskellige køretøjer til rejsende, der leder efter frihed og fleksibilitet til at udforske Færøerne.”

Startede i Københavns Lufthavn
Enterprise Holdings driver ofte afdelingerne rundt om i verden sammen med lokale samarbejdspartnere fra de givne markeder. Det bliver også tilfældet på Færøerne, da afdelingen her skal drives i et samarbejde mellem Enterprise Holdings, Shared Mobility A/S samt den færøske Volkswagen-forhandler Bilasølan.

Det danske selskab Shared Mobility har siden 2015 via Semler Gruppen udlejet biler for Enterprise Holdings. Det startede med en enkelt afdeling i Københavns Lufthavn, og i dag står selskabet for udlejningen af varemærkerne Enterprise Rent-A-Car, National Car Rental og Alamo Rent A Car i Danmark, Norge og Sverige.

Den administrerende direktør for Shared Mobility, Nikolaj Lagoni, glæder sig over, at man nu rykker ind i endnu et land.

Vi er glade for at gå sammen med Bilasølan og udvide vores partnerskab med Enterprise til officielt at lancere på Færøerne. Når vi tager dette næste skridt i opbygningen af ​​Enterprise, National og Alamo-forretningen i Skandinavien, bringer vi en kombineret ekspertise og fokus på kundepleje med os, der er konsekvent, uanset hvor vores kunder rejser med os.”

 

Relaterede artikler:

Færøerne får anerkendelse fra Lonely Planet

Verdens største biludlejningsselskab til Sverige

Verdens største biludlejer nu i Danmark