Færøerne er kommet på fin liste hos Lonely Planet. Pressefoto fra visitfaroeislands.com: Gilli Brend í Hoyvík.

Færøerne får anerkendelse fra Lonely Planet

Lonely Planets Best in Travel 2021-liste medtager Færøerne som en af verdens bedste ”Community”-destinationer,” hvor der er tæt mellem de udenlandske turister og lokalbeolkningen.

En ægte rejseoplevelse, hvor turisten kan blive en del af fællesskabet på destinationen, kan leveres af blandt andet Færøerne. Det mener i hvert tilfælde det anerkendte rejsebogsforlag Lonely Planet, der netop har kåret deres bud på Best in Travel 2021.

Her har de Færøerne på listen som en af verdens bedste Community-destinationer sammen med blandt andet meget kendte rejsedestinationer som Australien, Columbia og Cambodja.

Lonely Planet omtaler blandt andet Færøernes som en ”ægte og autentisk” destination. Lonely Planets Best in Travels liste er sammensat af rejseeksperter, der udvælger de destinationer, der er ”must-sees” lige nu, skriver visitfaroeislands.com i en pressemeddelelse og tilføjer:

“2021-liste kan måske betragtes som lidt ekstra særlig, da rejsebranchen er i gang med at genfinde og genopfinde sig selv, og her spås det, at det autentiske og ægte vil fylde endnu mere, når turisterne igen kan begynde at gå på opdagelse i verden.”

Kun 53.000 indbyggere
Og for 2021 er Færøerne i Community Connection kategorien, der hylder destinationer der giver autentiske og uforglemmelige oplevelser. Færøerne er da også kendte for deres særlige tætte samfund. Og med en befolkning på lige under 53.000, er det en exceptionelt lille destination, Lonely Planet har indstillet kikkerten på.

På Færøerne er man beærede over at være kommet på Best of Travel 2021-listen. Guðrið Højgaard, direktør hos Visit Faroe Islands, siger:

”Anerkendelsen fra Lonely Planet er ganske særlig for os her på Færøerne, fordi netop fællesskabet er kernen i vores hverdag. Det gælder, når vi for eksempel samles til Heimablídni (‘hjemmegæstfrihed’) aftensmadsklubber, hvor lokalbefolkningen inviterer turister ind i deres hjem til traditionel hjemmelavet færøsk mad, og til Hoyma, som er en akustisk musikfestival, der udføres i stuen hos lokalbefolkningen.”

Turistchefen tilføjer: ”Vi er en lille nation med en stor ånd, og det betyder meget at blive anerkendt som netop det. Året i år, 2020, har naturligvis også været en prøvelse for os, ligesom det har for resten af verden, men vi er stolte af, at vi har bevaret vores fællesskabsånd, som kun er blevet styrket af krisen. Og så glæder vi os ellers til at tage hjerteligt imod gæster igen i 2021.”

Sidste år havde Færøerne omkring 120.000 turister, cirka halvdelen var krydstogtpassagerer, og næsten 200.000 gæstenætter fra turisterne, hvoraf danskere stod for cirka 55.000; hertil kommer Airbnb, har turistrådet Visitfaroeislands tidligere i år oplyst til STANDBY.dk

Relaterede artikler:

Så åbnede Hilton på Færøerne

Færøsk færge får ekstra dæk og flere kahytter

Microsoft sætter fokus på færøsk rejsebureau