På Engvej i Kastrup, tæt på Københavns Lufthavn, skal der opføres hotel med 277 værelser. Byggeriet vil også indeholde et supermarked, café, daginstitution, fitnesscenter samt ungdomsboliger. Illustration: Gefion Group.

Endnu uklart hvem der skal drive nyt lufthavnshotel

Om to år åbner nyt hotel med 277 værelser ved Københavns Lufthavn – men bygherren kan endnu ikke oplyse navnet på operatøren. Tre nye hoteller ved lufthavnen fordobler værelseskapaciteten.

De tre nuværende primære hoteller i og ved Københavns Lufthavn har 918 værelser – men tre nye hoteller på vej i området vil mere end fordoble kapaciteten med yderligere næsten 1.240 hotelværelser.

To af hotellerne er under opførelse. Til september næste år åbner Comfort Hotel Copenhagen Airport fra Nordic Choice-kæden med 604 værelser som nabohotel til det nuværende Clarion Hotel Copenhagen Airport (det tidligere Hilton-hotel).

Året efter åbner Scandic CPH Strandpark i 2021 med 357 værelser.

Også i 2021 forventer Gefion Group at være klar med et nyt hotel ved Femøren Metrostation, to stop fra lufthavnen. Byggeriet, der endnu ikke er gået i gang, vil blandt andet få et hotel med 277 værelser på anslået 8.900 kvadratmeter.

Men hvem der skal drive hotellet, er endnu ikke på plads. Administrerende direktør i Gefion Group, Thomas Færch, sagde i december sidste år til STANDBY.dk, at Gefion, der ejer bygningen, hvor hotellet skal opføres, ”er i dialog med flere mulige operatører, nogle der allerede har hotel i Danmark, og nogle der ikke er i Danmark. Vi håber at kunne oplyse navnet på operatøren i første kvartal af 2019.”

Men i dag sagde Thomas Færch til STANDBY.dk, at Gefion Group endnu er klar til at oplyse, hvem der skal drive det kommende tre-firestjernede hotel. Kontrakten med den kommende operatør er endnu ikke underskrevet – dette forventes at ske omkring september i år.

Allerede tre hoteller ved lufthavnen
Det kommende Gefion-hotel bliver genbo til et af de tre ældre hoteller ved Københavns Lufthavn, nemlig Park Inn by Radisson med 295 værelser. Hotellet kommer til at ligge tæt på selve Femøren, Amager Strandpark, Kastrup Fort og Øresund. Gefion Group har købt ejendommene på Engvej 155-169, hvor det nye hotel kommer, fra PFA.

De to andre allerede eksisterende hoteller i og ved Københavns Lufthavn er Quality Airport i Kastruplundgade med 240 værelser – samt hotellet i selve lufthavnen, Clarion Hotel Copenhagen Airport, med 383 værelser.

Relaterede artikler:

Hotel ved Københavns Lufthavn skifter ejer

Fordobling af hotelværelser i Københavns Lufthavn

Nyt stort hotel skifter navn før åbning