Enige piloter sikrer fusion

Kontrakten sikrer piloterne løn og arbejdsforhold, som de kan acceptere – forhold, som tidligere var med til at udsætte fusionsaftalerne mellem de to selskaber.

 

Delta håber at færdiggøre alle detaljer om selskabets overtagelse af Northwest inden årets udgang, og venter stort set kun på godkendelse fra Justitsministeriets antitrust afdeling.

 

Formanden for Delta-piloternes fagforening Lee Moak siger, at det er første gang, det er lykkedes for amerikanske piloter at nå til enighed inden en fusion er blevet gennemført. I øvrigt er piloterne i Delta den eneste medarbejdergruppe, der er sammensluttet i en fagforening. Alle øvrige medarbejdere er tilknyttet forskellige faglige sammenslutninger.

 

Kontrakten omfatter 7.000 piloter hos Delta og 5.000 hos Northwest, men begge selskaber er i fuld gang med at skære ned i de nationale rutenet og dermed i de jobs, der vil være til rådighed.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.