Det årlige globale marked for sømandsrejser er omkring fem milliarder dollars. Området kaldes også for ERM, Energy, Resources Marine. Arkivfoto.

Erhvervsbureau bliver stærkere på marine-rejser

Det globale erhvervsrejsebureau BCD Travel styrker sin position på milliardmarkedet for rejser med søfolk efter verdensomspændende joint venture med stor ship management-koncern.

”Vi går nu ind i en global joint venture med ship management firmaet Bernhard Schulte Ship Management, BSM. De har besætninger, skibe og en meget interessant software til håndtering af de til tider indviklede processer omkring crew-transport.”

Thorsten Kirkegaard Winther stoppede i marts som chef for travel management hos A.P. Møller-Mærsk for fra april at blive vice president for forretningsudvikling Marine hos erhvervsrejsebureauet BCD Travel. Foto: Henrik Baumgarten.

Det siger 50-årige Thorsten Kirkegaard Winther til STANDBY.dk – han stoppede i marts som chef for travel management hos A.P. Møller-Mærsk for fra april at tiltræde ny stilling som vice president for forretningsudvikling Marine hos erhvervsrejsebureauet BCD Travel.

”Der er en række kompleksiteter forbundet med marine travel – eller sømandstransport, som det også kaldes – i forhold til mere typiske erhvervsrejser. Og via dette nye samarbejde med BSM bliver vi i BCD Travel stærkere på området,” siger Thorsten Winther.

Han anslår, at det årlige globale marked for sømandsrejser er på omkring fem milliarder dollars. Området kaldes også for ERM, Energy, Resources Marine.

Stor erfaring med sømandsrejser
En af fordelene for BCD Travel ved det nye joint venture med Bernhard Schulte Ship Management er, at BSM har 30 års erfaring indenfor området med sømandsrejser, herunder offshore-industrien – og at BSM har sit særlige teknologiske system til at håndtere dette område.

Det hedder MariApps og betegnes som en crew management application. Omvendt bidrager BCD til festen med sin TripSource management platform, der for eksempel indeholder rejsedetaljer og hotelbookinger.

BSM har omkring 600 fartøjer med 20.000 medarbejdere – hertil kommer på verdensplan ti såkaldte ship management-centre, 26 centre til crew services og seks til maritim træning.

”Uhyre relevant”
”For et land som Danmark med en lang tradition inden for energi- og marinesektoren og med en række store energi- og marinevirksomheder, er det nye joint venture uhyre relevant,” siger Thorsten Winther i pressemeddelelse fra BCD Travel og tilføjer:

”Forskellige skifteholdsordninger på borerigge i Nordsøen samt transport til skibe på den anden side af jorden, gør, at virksomheder, der er ansvarlige for, at medarbejderne kommer sikkert og rettidigt ud i verden skal kunne sit kram. BCD’s erfaring med kompliceret logistik for udlandsrejser kombineret med BSM’s ekspertise inden for marine kommer virksomhederne til gavn.”

Meget komplekse rejser
Få typer erhvervsrejser kan matche kompleksitetsniveauet og behovet for specialiserede services, som det er tilfældet i energi- og marinesektoren. Det nye partnerskab kan skabe værdi for kunderne gennem synergier som BCD og BSM tilbyder i fællesskab, siger Stewart Harvey, europæisk chef for rejsefunktionerne i BCD Travel og fortsætter:

”Marinesektoren er kompleks. Vores nye joint venture med BSM giver ikke kun specialiseret ekspertise inden for marine til vores nuværende og potentielle kunder. Det giver begge virksomheder mulighed for at udnytte de bedste teknologi- og serviceydelser til konkurrencedygtige priser.”

Relaterede artikler:

Topchef stopper i Mærsks rejseafdeling

4.000 matroser og officerer til København

Rejsebureaulukninger overrasker ikke konkurrenter