40 krigsskibe med 4.000 matroser og officerer besøger til september Københavns Havn – hertil kommer 3.000 deltagere i stor flådekongres i Bella Center. Foto: Wonderful Copenhagen.

4.000 matroser og officerer til København

40 krigsskibe fra 14 lande er 3-8. september i København i forbindelse med forsvarskongres og -udstilling i Bella Center. Selve kongressen trækker 3.000 deltagere.

Det er ikke altid, borgerne lægger mærke til de kongresser, der bliver trukket til byen – men i starten af september bliver det til at få øje på.

Foruden de 4.000 uniformerede søfolk, der kommer til at fylde byen, vil det også være muligt for offentligheden at besøge nogle af flådefartøjerne. Det store flådebesøg sker op til en stor tyskledet flådeøvelse i Østersøen.

Selve armadaen anløber København fra 3. til 8. september og består af mindre flådefartøjer, de 40 krigsskibe tæller fregatter, patruljeskibe, korvetter og andre orlogsfartøjer. De mange krigsskibe lægger til ved Kvæsthusbroen, Amaliekaj og Holmen, mens Ofelia Plads bliver det centrale omdrejningspunkt for de omkring 4.000 søfolk i byen.

Skibene kommer også som del i en stor forsvarskongres og -udstilling i København, MAST (Maritime/Air Systems & Technologies) Northern Coasts, der afvikles i Bella Center fra 4. til 6. september med et forventet deltagerantal på godt 3.000.

Deltagerne er repræsentanter fra forsvarsindustrien, teknisk flådepersonale, højtstående officerer og beslutningsdeltagere fra diverse internationale forsvar fra det meste af verden samt offentlige og politiske organisationer. I forbindelse med kongressen vil der være en stor kommerciel udstilling fra multinationale firmaer.

”Vi er glade for at have vundet buddet om MAST Northern Coasts, hvilket understreger Københavns position som kongresby. De kongresser, vi vinder til byen, fungerer oftest som platform for de lokale videnmiljøer og virksomheder inden for det pågældende felt,” siger Kit Lykketoft, kongreschef i Wonderful Copenhagen, i pressemeddelelse fra WoCo.

Mange om buddet
MAST-kongressen er den hidtil største af sin art på dansk jord, og det er lykkedes at trække MAST Northern Coasts til på grund af Københavns position som kongresby og på grund af havnen, hvor skibene får en fantastisk placering, oplyser Wonderful Copenhagen.

Bag buddet på det danske værtskab af kongressen er et samarbejde mellem Forsvaret og Wonderful Copenhagen, med opbakning fra blandt andet Erhvervsministeriet, Københavns Kommune og Dansk Industri.

Relaterede artikler:

København får kæmpekongres til 150 millioner kroner

Møder i Danmark for 26 milliarder kroner

WoCo og VisitDenmark holdt Turismens Nytårskur