Illustration fra Egencia.com

Rejsebureaulukninger overrasker ikke konkurrenter

Det store erhvervsrejsebureau Egencia lukker i Herning og Fredericia – og samler sine jyske aktiviteter i Aarhus. Lukningerne kommer ikke bag på to af Jyllands største erhvervsbureauer.

I dag, onsdag, lukker et af Danmarks største erhvervsrejsebureauer, Egencia, officielt sine kontorer i såvel Herning som Fredericia for at koncentrere sin jyske tilstedeværelse på kontoret i Aarhus.

Ingen af de over 30 medarbejdere hos Egencia i Herning og Fredericia mister jobbet som følge af lukningerne – de er tilbudt arbejdsplads på kontoret i Aarhus eller at kunne arbejde hjemmefra.

Lukningerne i Herning og Fredericia overrasker ikke de administrerende direktører for to af Jyllands største erhvervsrejsebureauer, Top Rejser i Haderslev og Herning Rejsecenter, det tidligere Herning Erhvervsrejser, der i dag hører under Holstebro Rejsecenter.

Administrerende direktør for Top Rejser, Michael Prehn Krabbe Skousen, siger til STANDBY.dk: ”Lukningerne var forventet, det er det, de store erhvervsrejsebureauer gør. De konsoliderer sig i Aarhus, men primært København. Top Rejser har også haft filialkontorer i andre jyske byer, men er i dag kun her i Haderslev.

Der var i nogle måneder været rygter om, at Egencia ville lukke i Herning og Fredericia – vi har talt om, at Egencia nok på sigt ville lukke nogle af sine jyske kontorer,” siger Michael Prehn Krabbe Skousen og tilføjer:

”Før gav det god mening at have flere kontorer, dengang kom kunderne på kontorerne. Heldigvis mister ingen Egencia-ansatte deres job som følge af lukningerne – og om de arbejder fra et andet kontor eller hjemmefra, det opdager kunden aldrig. Nogle af vores 14 medarbejdere arbejder da også fra tid til anden hjemmefra.”

”Vi har da plads til flere”
Peter Kjærgaard Jensen, ejer af og administrerende direktør for Holstebro Rejsecenter og Herning Rejsecenter, siger til STANDBY.dk:

”Vi ved jo endnu ikke, om dette vil betyde nye kunder til os. Som udgangspunkt går jeg ud fra, at hvis Egencias kunder har været tilfredse hos for eksempel Egencia i Herning, så vil de ikke have problemer med, at medarbejderen nu sidder i Aarhus eller arbejder hjemmefra.

Så jeg formoder, at kunderne vil blive, men skulle nogen falde fra, så er det da ikke sådan, at vi ikke vil tage imod dem; det kunne for eksempel være tilfældet for vores rejsebureau i Herning,” siger Peter Kjærgaard Jensen og tilføjer:

”Vi har hørt rygterne i nogle måneder, at Egencia ville lukke i Herning og Fredericia, men vi vidste ikke hvornår det ville ske. Det er måske godt for os, at de lukker i Herning, men glædeligt, at alle Egencia-medarbejderne beholder deres arbejde selv de nu skal køre til Aarhus.”

”Hver gang man laver ændringer, kan der selvfølgelig komme nogle konsekvenser. Vi har jo også firmakunder andre steder end i Holstebro- og Herning-området,” siger Peter Kjærgaard Jensen og fortsætter:

”For nogle firmakunder betyder det noget, at deres rejsebureau er lokalt. Nogle vil gerne handle lokalt og dermed bevare lokale arbejdspladser, andre er ligeglade – først og fremmest handler det om, at man føler sig godt betjent. Men vi er da også glade for vores kunder i Nordsjælland eller Sønderjylland. Det er en tosidig ting.”

Relaterede artikler:

Stort rejsebureau lukker danske kontorer

Stort erhvervsrejsebureau skifter direktør

Rejsebureau fornyer to store kontrakter