Ejerne af Primo Tours, Henrik Søndergaard, til venstre, og Bjarke Hansen, der nu har fået endnu et rejsebureau. Foto: Primo Tours.

Dansk rejsebureau atter solgt

For anden gang på under to år har et mindre dansk bureau skiftet ejer – handlet mellem to store rejsebureauer. Den nye ejer, Primo Tours, ser stort potentiale i sin nyerhvervelse.

Aller Leisure, der med en årsomsætning på 800 millioner kroner er blandt Danmarks største på leisureområdet, har med virkning fra i morgen, lørdag, solgt det mindste af sine fem rejsebureauer, Beach Tours. Medarbejderne i Aller Leisure fik nyheden i dag, fredag.

Køberen af Beach Tours er Danmarks femtestørste charterarrangør, Primo Tours fra Ringkøbing, der i forvejen har Århus Charter og SunCharter. Tilsammen har bureauerne i Primo-koncernen en anslået årsomsætning på cirka 450 millioner kroner og forventer atter i år omkring 86.500 chartergæster.

De administrerende direktører i Aller Leisure og Primo Tours,  Morten Aaberg Sørensen og Bjarke Skeltved Hansen, ønsker ikke overfor STANDBY.dk at oplyse hvad Beach Tours er handlet for. Men Beach Tours er en mindre aktør med under 10.000 rejsende om året og en anslået omsætning på omkring 25 millioner kroner.

Aller Leisure overtog Beach Tours fra starten af 2017 fra danske NG Travel Group med blandt andre USA Tours. Beach Tours har været oppe på fem medarbejdere, men har i dag kun direktør Anders Ladefoged tilbage. Han rykker nu fra København til Primo Tours’ hovedkvarter i Ringkøbing.

Beach Tours fik i 2017 et underskud på fire millioner kroner. Derfor tilførte Aller Leisure ni millioner kroner i ekstra kapital.

”Vores mindste rejsebureau”
Til STANDBY.dk siger administrerende direktør i Aller Leisure, Morten Aaberg Sørensen, der tiltrådte i slutningen af sidste år, efter Aller havde købt Beach Tours:

”Beach Tours var vores mindste forretningsenhed og krævede et anderledes fokus end vores fire andre rejsebureauer. Beach Tours har et set up og en platform med et enormt potentiale, men vi tror, at det drives bedst med en mere traditionel charterforretning, hvor der kan kombineres med volumen-indkøb. Så enten er man all in eller også er man ikke, derfor har vi valgt at konsoliderer ved at afhænde Beach Tours.”

Aller Leisure, der har 170 medarbejdere i Danmark, forventer i år at omsætte for 800 millioner kroner. 300 millioner hos såvel Nyhavn Rejser som nyerhvervelsen Gislev Rejser, de sidste 200 millioner hos Kulturrejser-Europa og Nilles Rejser.

Køber nyt rejsebureau hvert andet år
Primo Tours har siden 2009 været ejet af Henrik Søndergaard og Bjarke Hansen. I 2014 købte Primo konkurrenten Århus Charter og SunCharter i 2016. I år kom så Beach Tours. Om købet siger Bjarke Hansen til STANDBY.dk:

”Beach Tours er interessant i forhold til vores tre charterrejsebureauer tilbyder. Vi holder os til Jylland og sender, nogenlunde ligeligt fordelt mellem Billund, Aalborg og Aarhus, vores gæster med charterfly i en og to uger. Vores største rejselande er Grækenland, Tyrkiet, Portugal og Spanien.”

”Beach Tours arbejder med dynamisk pakketering; altså rejser der findes via dets søgemaskine fra forskellige udbydere. Dermed vil Beach Tours være et godt miks for vores øvrige bureauer ved at vi nu kan tilbyde rejser af andre varigheder end en eller to uger. Det giver mere fleksibilitet,” siger Bjarke Hansen og tilføjer:

”Beach Tours passer godt ind i vores samlede udbud, vi forventer en række synergier imellem vores nu fire rejsebureauer. Vi tror, at vi kan give gæsterne i Beach Tours flere muligheder, og herigennem udvikle det yderligere.”

Stort overskud
Primo Tours oplyser ikke sin omsætning, men rejsebrancheanalytiker Ole Egholm anslår overfor STANDBY.dk, at Primo-koncernen i sidste regnskabsår omsatte for cirka 450 millioner kroner og fik et overskud på 36 millioner kroner. Ole Egholm tilføjer, at Primo Tours købte Århus Charter og SunCharter, da begge bureauer kørte med underskud og at Primo har lavet en turnaround.

”Vi har været heldige et par gange,” medgiver Bjarke Larsen om købet af Århus Charter og SunCharter og tilføjer: ”Vi tror også, vi kan skabe en god forretning med Beach Tours. Og hvad Ole (Egholm) gætter på, er ikke helt hen i vejret.”

Relaterede artikler:

Aller Leisure på Top 10 over største rejsebureauer

Rekordoverskud i danske rejsebureauer

Nyt solidt overskud i jysk charterkoncern