Årets Danish Travel Awards blev onsdag aften uddelt i Cirkusbygningen i København – for 24. år i træk med Stand By, en del af TravelMedia Nordic, som arrangør. Foto: Michael Stub.

Vindere fejrede deres Danish Travel Awards

En række af de 18 vindere af onsdagens Danish Travel Awards udsendte dagen efter pressemeddelelser om deres førstepladser.

Årets Danish Travel Awards blev onsdag aften uddelt i Cirkusbygningen i København – for 24. år i træk med STANDBY.dk, en del af Travelmedia Nordic, som arrangør.

Den storstilede sammenkomst havde over 350 deltagere på typisk chefniveau fra hele rejsebranchen – de kunne blandt andet opleve TV2-journalisterne Natasja Crone og Rasmus Tantholdt, hvor parret for første gang stod på samme scene som konferencierer.

Hurtigst på aftrækkeren til at udsende pressemeddelelse om en vunden Danish Travel Awards var Århus Charter, der for sjette gang vandt en award som Danmarks bedste Charterarrangør.

Klik for stort format. Bureauchef Henrik G. Jensen fra Århus Charter med den sjette Danish Travel Awards til charterrejsebureauet. Alle fotos: Michael Stub.

Om førstepladsen siger Henrik G. Jensen, bureauchef hos og medejer af Århus Charter i en pressemeddelelse:

”Vi er rigtig stolte af prisen som Danmarks bedste Charterarrangør 2018 i et stærkt felt af konkurrenter, og meget glade for, at det igen er forbrugerne, der bestemmer hvem der skal vinde dette flotte hædersbevis, og ikke som i en årrække kun ansatte i rejsebranchen.”

”Forbrugerpanelet (hos analyseinstituttet Epinion, red) skulle vælge ud fra kriteriet ”Kvalitet af produkt” og med denne flotte pris bliver vi bekræftet i, at vores gæster værdsætter den måde vi driver virksomhed på, for at kunne skabe de bedste ferier for dem,” siger Henrik G. Jensen og tilføjer:

”Vi har allerede fem flotte Danish Travel Award statuetter stående i vores rejsecafé på Marselisborg Lystbådehavn i Aarhus, og der er nu ved at blive gjort plads til den sjette.”

Århus Charter har eksisteret siden 1988, etableret af søstrene Ulla Stæt Andersen og Jette Rantala, der i september 2014 solgte til Primo Tours-koncernen fra Ringkøbing.

Emirates vinder endnu en Danish Travel Award
Emirates fløj for tredje gang siden selskabet i 2011 åbnede mellem Dubai og København med prisen som Bedste Interkontinentale Ruteflyselskab ved onsdagens Danish Travel Awards.

Klik for stort format. Morten Balk, landechef for Emirates i Danmark, med prisen som Bedste Interkontinentale Ruteflyselskab 2018.

Emirates noterer i sin pressemeddelelse, at selskabet vandt foran Singapore Airlines og KLM. I alt 25 flyselskaber var nomineret i kategorien, herunder også SAS, Qatar Airways og Thai Airways.

”Vi er stolte over, at de danske forbrugere har valgt os som bedste oversøiske ruteflyselskab. Vi arbejder hårdt for at give vores passagerer den bedste oplevelse både før og under flyrejsen, og den strategi har vist sig at være rigtig,” siger landechef for Emirates i Danmark, Morten Balk, i pressemeddelelsen.

Siden Emirates åbnede ruten fra Dubai til København i august 2011, har selskabet oplevet en passagervækst på 75 procent, oplyser Emirates, der flyver den daglige rute med en Airbus A380 med plads til 615 passagerer.

7.500 indenrigsafgange
I sin pressemeddelelse glæder Danish Air Transport sig over sin førsteplads som bedste indenrigsflyselskab. Kristian Hvass, Accountable Manager i DAT, der også modtog prisen i Cirkusbygningen, siger:

”Vi er glædeligt overrasket over at være kåret som Bedste indenrigsflyselskab og samtidig utrolig stolte af titlen.”

Nomineret i kategorien var også Alsie Express, Copenhagen Air Taxi, Nordic Seaplanes, Norwegian og SAS.

DAT flyver i Danmark ruteflyvning fra København til Bornholm Midtjyllands Lufthavn (Karup) samt fra såvel Billund som Aalborg til Bornholm.

”Siden årets start og frem til dags dato har vi på vores rutenet i Danmark fløjet cirka 7.500 afgange og haft en punktlighed på 95 procent og gennemført 99,7 procent,” oplyser Kristian Hvass.

Award til Danmarks største hotel
AC Hotel Bella Sky Copenhagen, Danmarks største hotel med 811 værelser, blev kåret som ‘Bedste Hotel i København’ til Danish Travel Awards 2018. Det er anden gang på blot tre år, at det ikoniske Københavnerhotel løber med prisen. Sidste år modtog søsterhotellet Copenhagen Marriott prisen i samme kategori, skriver BC (Bella Center) Hospitality Group, der blandt andet driver det vindende hotel, i sin pressemeddelelse.

Klik for stort format. AC Hotel Bella Sky Copenhagens daglige chef og operations director, Bo Hjorth Paarup, med Danish Travel Awarden til Bedste Hotel i København.

Prisen gik til AC Hotel Bella Sky Copenhagen foran Tivoli Hotel & Congress Center og Copenhagen Admiral Hotel. Anders Duelund, Group Hotel General Manager hos BC Hospitality Group, der også indbefatter AC Hotel Bella Sky Copenhagen, er meget tilfreds med hæderen:

“Anerkendelsen som ‘Bedste Hotel i København’ er en vigtig reminder om, at et bestandigt fokus på at levere service i topklasse, engagement og vedholdenhed skaber tilfredse gæster, som husker deres positive oplevelse hos os. Stor tak til AC Hotel Bella Sky Copenhagens Operations Director og daglige chef, Bo Hjorth Paarup og hans team af motiverede og myreflittige medarbejdere, der gang på gang skaber flotte resultater.”

Ny pris kom til Fyn
Comwell Kongebrogaarden, der ligger ved Middelfart på Fyn, vandt den nye Danish Travel Awards som “Danmarks bedste luksushotel” ved årets prisuddeling.

Kategorien kendetegnes ved at have hoteller, kroer og slotte i Danmark, der i forhold til værelser og faciliteter byder på luksusoplevelser for gæsterne. Blandt de nominerede var blandt andre Dragsholm Slot, Falsled Kro, Hotel D´Angleterre, Nobis Hotel Copenhagen og Nimb Hotel, noterer Comwell i sin pressemeddelelse.

“Jeg er utrolig stolt over den anerkendelse, som prisen symboliserer. Min dygtige medarbejdere arbejder hver dag hårdt på at lægge sjæl i den lille arkitektoniske perle, Kongebrogaarden er. At vinde denne pris bevidner, at luksus ikke handler om et højt prisniveau. Du kan have nok så fine rammer, men hvis ikke den gode service følger med, så bliver det aldrig en god helhedsoplevelse for gæsten,” siger hotelchef, Thomas Raaber.

Klik for stort format. Hotelchef Thomas Raaber modtog prisen på vegne af Comwell Kongebrogaarden som Bedste Luksushotel i Danmark.

Danskejede Comwell Hotels driver 15 hoteller i Danmark og to i Sverige samt Centralværkstedet og Smedien i Aarhus. Desuden samarbejder koncernen med BC (Bella Center) Hospitality Group om Comwell Conference Center Copenhagen.

Relaterede artikler:

De vandt Danish Travel Awards 2018

Veloplagte talere på DTA-seminar

Comwell på vej med 800 nye hotelværelser

Primo Tours beholder alle varemærker