Erhvervslivet vil rejse mere

københavns-lufthavn.jpgERHVERVSREJSEBUREAUER: Den økonomiske vækst på verdensplan vil blive større i 2014. Der bliver flere forretningsrejser – men det betyder ikke nødvendigvis højere priser, vurderer erhvervsrejsebureauet BCD Travel i sin seneste kvartalsanalyse.

“Den forøgede kapacitet hos de store flyselskaber i Gulfen og den kraftige vækst blandt lavprisselskaber giver behov for at sætte yderligere fokus på denne del af rejsebranchen. Derfor har BCD Travel netop opdateret et af de bookingværktøjer, vi tilbyder vores firmakunder til onlinebooking, Nordic Business Online,” siger Per Markussen, chef for BCD i Danmark og nordisk chef for erhvervsrejsebureauets kommercielle aktiviteter.

BCD’s research-enhed, Advito, kigger løbende på økonomisk vækst i verdens lande, erhvervsrejser, oliepriser osv. I dens seneste kvartalsrapport, Industry Forecast, noteres bl.a.: ”Europa vil formentlig næste år se mindre vækst end forventet, hvilket vil gøre det sværere for flyselskaberne at hæve priserne. Blandt andet som følge af åbningen af Dubais anden lufthavn og den fortsatte stigning af nye langruter til og fra Gulf-staterne, spår BCD kun en lille fald stigning i priserne hos Gulf-selskaberne, f.eks. Emirates fra netop Dubai.

På hotelfronten ser BCD en stigning på hotelværelser i navnlig London, hvilket vil give prisforhøjelser.