Erhvervsrejsebureau får ny direktør

Thomas Rasmussen er fra på onsdag, 1. april, ny direktør for American Express Business Travel i Danmark.

Thomas Rasmussen er fra på onsdag, 1. april, ny direktør for American Express Business Travel i Danmark.

ERHVERVSREJSEBUREAUER: Et halvt år efter den tidligere direktør stoppede, skifter et af de største erhvervsrejsebureauer i Danmark direktør. Som forgængeren kommer den nye direktør fra et kendt flyselskab. Rejsebureauets største kunde er A.P. Møller-Mærsk.

42-årige Thomas Friis Rasmussen er fra onsdag den 1. april ny direktør for American Express Business Travel, Amex, erfarer standby.dk. Det var i weekenden ikke muligt at træffe Thomas Rasmussen, men flere kilder bekræfter nyheden, som Amex ikke har udsendt meddelelse om.

Thomas Rasmussen kom i 2007 til British Airways’ nordiske kontor i København som Corporate Sales Manager med ansvar for firmakunder i Skandinavien samt kontakt til skandinaviske erhvervsrejsebureauer. Han kom til BA fra stilling som Project & Quality Manager i Hertz Biludlejning siden 1995.

Amex’ største kunde i Danmark er A.P. Møller-Mærsk, der i efteråret forlængede sin kontrakt med American Express Business Travel som sit erhvervsrejsebureau. 65 ansatte hos Amex i Danmark arbejder kun for rederiet.

Hos Amex afløser Thomas Rasmussen 40-årige Klaus Johansen, der efter kun tre år stoppede med udgangen af oktober sidste år for at blive Commercial Director i TUI-koncernen, der bl.a. ejer Star Tour, i nyoprettet stilling som ansvarlig for TUI’s onlinesalg og distribution i Europa.

Klaus Johansen kom i 2011 til Amex fra stilling som salgschef hos Air Greenland. Han har tidligere haft lederstillinger i SAS, British Airways og Carlson Wagonlit Travel.