For at tiltrække flere rejsebureauer til sine NDC-sider udbyder et øget antal flyselskaber NDC-priser som der ikke er adgang til via reservationssystemerne. Lufthansa har netop indgået særlig NDC-aftale med erhvervsbureauet Egencia. Pressefoto fra Lufthansa.

Erhvervsrejsebureau lander lukkede NDC-priser

Det globale erhvervsbureau Egencia får aftale med Lufthansa-gruppen – samt British Airways – om priser, flyselskaberne ikke mere viser i reservationssystemerne, kun på deres NDC-sider.

Egencia betegner sin aftale med Lufthansa-gruppen som en af de største på NDC-området indgået af ét erhvervsrejsebureau. Aftalen omfatter ti europæiske lande, blandt andet Danmark, Norge og Sverige.

Via IATA’s New Distribution Capability (NDC) ønsker en stigende række IATA-flyselskaber, at der bookes flere flybilletter direkte hos dem – fremfor i reservationssystemer, GDS’er, som Amadeus, Galileo, Sabre og Worldspan. Flyselskaberne mener, at de betaler for høje afgifter til GDS’erne.

Egencia, der er en del af Expedia Group, siger, at man er første erhvervsrejsebureau til at tilbyde NDC-priser i så stor målestok som omfatter en række priser fra udover selve Lufthansa også to af datterselskaberne Austrian og Swiss.

De NDC-priser, som Egencia-kontorer i de ti udvalgte europæiske lande nu har adgang til, omfatter blandt andet særlige Economy Light-priser fra Lufthansa, Austrian og Swiss, der ikke er i selve GDS’erne. I sidste måned fjernede Lufthansa, Austrian og Swiss blandt andet den billigste billettype på økonomiklasse, Economy Light LGT, fra GDS’erne og har dem nu kun på sin NDC-side.

Lufthansa-gruppen oplyste tidligere i år, at dets direkte bookinger via NDC-løsninger på verdensplan har passeret 50 procent.

I en pressemeddelelsen fra Egencia i forbindelse med den nye aftale, siger Thomas Eggert, direktør for globale og strategiske firmakunder hos Lufthansa:

”Vi er overbeviste om, at fordelene ved at give adgang til vores NDC-priser er en styrkelse af samarbejdet om vores fælles kunder. Ved at vi arbejder tæt sammen med Egencia har vi mulighed for at tilbyde de fælles kunder bedre muligheder.”

Også NDC-priser fra British Airways
Mens Lufthansa-gruppen regnes som bannerfører med at have særpriser via sit NDC-udbud, følger andre flyselskaber efter med priser, der kun er i deres NDC-systemer, ikke i reservationssystemerne. Således er blandt andet også British Airways og dets spanske Iberia-partner på vej med en række kun-NDC priser.

Men Egencia vil også få adgang til disse BA/Iberia-priser, og at disse vil kunne bookes på en og samme reservation, oplyser erhvervsrejsebureauet.

”Efterhånden som stadig flere flyselskaber udruller deres NDC-indhold, vil valgmulighederne for kunderne bare blive forøget – derfor er det meget vigtigt for os at give vores rejsende de bedste valgmuligheder,” siger Arvind Prakash, ansvarlig for Product Management hos Egencia.

Relaterede artikler:

Lufthansa fjerner billettyper i reservationssystemer

Nyt dansk firma vil lette bestilling af alle flybilletter

Lufthansa taber retssag om ubrugt flybillet