Non-profit organisationen ECPAT, der arbejder for at bekæmpe børne-slaveri og prostitution verden over, har nu også fået et samarbejde med det globale erhvervsrejsebureau BCD Travel. Illustration fra ECPAT og BCD Travel.

Erhvervsrejsebureau til kamp mod misbrug af børn

BCD Travel indgår samarbejde med den globale interessegruppe ECPAT for at være med til at reducere børneslaveri og seksuel udnyttelse af børn. ECPAT har fået humanitærpris fra Hilton.

Ifølge non-profit organisationen ECPAT (End Child Prostitution And Trafficking) lever over ti millioner børn verden over i en form for slaveri eller bliver seksuelt udnyttet.

ECPAT, der ifølge sin hjemmeside, epcat.org, har afdelinger i knap 100 lande verden over – dog ikke Danmark, har nu indgået et samarbejde med det globale erhvervsrejsebureau, BCD Travel.

I pressemeddelelse skriver BCD, at erhvervsrejsebureauet og dets firmakunder kan gøre en forskel i det arbejde, blandt andet ECPAT står for. Det skal ske ved at sprede budskabet om ikke at vende det blinde øje til, når børn er slaver eller udnyttes seksuelt. Og reagere, hvis noget ”mærkeligt” observeres.

På BCD’s hjemmeside har erhvervsrejsebureauet en video fra ECPAT, hvor forretningsrejsende oplyses om advarselssignalerne på børneslaveri og seksuel udnyttelse af børn. 

Vil være med til at skabe opmærksomhed
Menneskehandlere benytter sig af alle former for transport til at transportere sine ofre, og bruger blandt andet hoteller som steder, hvor ofrene udnyttes, oplyser BCD.

BCD Travel vil være med til at skabe opmærksomhed blandt virksomheder, leverandører og forretningsrejsende ved at oplyse om, hvordan man er opmærksom på og anmelder tegn på børnemisbrug.

Samtidig opfordrer BCD sine firmakunder til at tilmelde sig ECPAT og engagere sine rejsende i, hvordan de kan være med til at gøre en forskel ved at genkende og anmelde den slags kriminalitet.

Herudover vil et samarbejde med andre i rejsebranchen om initiativer, der kan hjælpe med at bekæmpe børneslaveri og -misbrug, være godt, lyder det fra BCD Travel.

Flot pris fra Hilton
Hver år uddeles Conrad N. Hilton Humanitarian Prize, der ledsages af to millioner dollars og dermed er verdens største pris målt i penge, til en nonprofit organisation der ifølge præsidiet har gjort en ekstraordinær indsats for at lindre menneskelig lidelse.

ECPAT modtog Conrad N. Hilton Humanitarian Prize i 2013 – her i år blev den tildelt organisationen METAdrasi, der har hjulpet med at modtage og integrere omkring en million flygtninge i Grækenland de seneste ti år.

Relaterede artikler:

12 færre ansatte i stort dansk rejsebureau

Borgmester foreslår drive-in sex i lufthavn

Lufthavn får lounge til uledsagede børn