Lufthavnen i Dubai har åbnet en særlig lounge – kun for børn der rejser alene, de såkaldte UM’ere (Unaccompanied Minor). Pressefoto.

Lufthavn får lounge til uledsagede børn

Lufthavnen i Dubai har åbnet lounge til de såkaldte UM’ere (Unaccompanied Minor), børn der rejser alene. Sidste år havde lufthavnen 8.000 UM’ere – en stigning på 27 procent på fem år.

UM’er loungen i Dubais lufthavnen drives af DNATA (Dubai National Air Travel Agency) under Emirates Group med blandt også flyselskabet Emirates og dets rejsebureau Emirates Holidays.

DNATA beskriver sig selv som en af verdens største leverandører af luftfartstjenester. Den nye lounge er designet og lanceret udelukkende til børn, der rejser uden ledsagelse. Børnenes sikkerhed og komfort sikres af DNATA’s specialuddannede team i lufthavnen, hedder det i pressemeddelelse.

Den nye lounge ligger i Terminal 1 og er indrettet i levende farver, der appellerer til børnene. Ligesom der er masser af spil og underholdning for at holde de unge gæster beskæftiget under timerne i loungen. Loungen er åben 24 timer og bemandet af erfarent, flersproget personale.

DNATA beskæftiger over 70 medarbejdere, der arbejder tæt med flyselskabets repræsentanter for at sikre, at uledsagede børn er i sikre hænder, de når gaten til tiden og får prioriteret boarding. DNATA leverer sine ydelser til uledsagede mindreårige til over 120 flyselskabspartnere i de to lufthavne i Dubai.

DNATA har set disse tjenester blive stadig mere populære de seneste år. Alene sidste år hjalp man 8.000 uledsagede børn i Dubai International lufthavn – det var 27 procent flere end for fem år siden, oplyses det.

Tillid fra forældre
”Vi har opnået tillid hos tusindvis af forældre med vores sikre og pålidelige tjenester til uledsagede mindreårige. Vi er glade for at tilføje mere værdi til vores tilbud og yderligere forbedre de unge passagerers rejseoplevelse ved at åbne vores nye lounge, der er specielt designet til at imødekomme behov af børn i alle aldre,” siger Steve Allen, chef for UAE Airport Operations, og tilføjer:

”Vores venlige team vil sørge for, at børnene får en hyggelig tid i vores nye lounge og har en glat og sikker passage gennem lufthavnen.”

Relaterede artikler:

Flyselskab sendte barn med forkert fly

10-årig blev sat på forkert fly

Emirates sælger business class-produkt til lavpris