Flere mødeplanlæggere har fået forhøjede budgetter for næste år, men der kan gå op til fem år før MICE-niveauet er tilbage på tiden før coronakrisen. Arkivfoto: Jan Aagaard.

Erhvervsrejsekoncern tror på flere møder og events

I løbet af et til fem år tror globale mødeeksperter, ifølge den årlige undersøgelse American Express Meetings & Events Global Forecast, at fysiske møder er på niveauet før coronakrisen.

I hvert fald ser undersøgelsen American Express Meetings & Events Global Forecast optimisme og vækstmuligheder allerede næste år.

Mødedivisionen af det store globale erhvervsrejsebureau American Express Global Business Travel har udspurgt 500 professionelle mødeplanlæggere, hvis svar ligger til grund for undersøgelsens konklusioner. Deltagerne er fra virksomheder, sammenslutninger, mødeplanlæggere og leverandører i 31 lande verden over, hvilket giver et retvisende billede af rapportens tendenser, oplyses det.

Ifølge Amex GBT siger et flertal af mødeplanlæggerne i undersøgelsen, at de har stadig mere tiltro til igen at kunne planlægge møder og events.

Det er 11. år i rap, at Global Meetings and Events Forecast kommer fra American Express Meetings & Events. Den viser i sin nyeste 2022-udgave, at 67 procent af de deltagende mødeplanlæggere tror, at personlige møder er tilbage på niveauet før coronakrisen, 2019, inden for et eller to år.

64 procent af deltagerne i undersøgelsen oplyser, at de har fået hævet deres budgetter til at arrangere møder og events fra næste år.

Ikke business as usual som før coronakrisen
Men, understreger, deltagerne i undersøgelsen fra Amex GBT’s mødedivision, så forventes der ikke på samme måde som før coronakrisen en tilstand af business as usual. I stedet vil nye måder at holde møder på, som man har lært det under coronakrisen, blive brugt for at forbedre værdien, effektiviteten og bæredygtighed i de kommende møder og events.

Gerardo Tejado, der er Amex GBT’s vicepræsident for Value Development samt general manager for Meetings & Events, siger i pressemeddelelsen:

”Selv om vi alle er ivrige for at se øget efterspørgsel efter møder og events, så må vi også anerkende, at genopretningen ikke bliver i en lige linje og vi kommer ikke dertil ved bare at gentage, hvordan vi før coronakrisen gjorde tingene.”

Der vil være stigning i fysiske møder, men væksten vil være størst inden for interne møder i virksomheder, organisationer og sammenslutninger. Det betyder blandt andet fortsat fokus på virtuelle- og hybridmøder, siger deltagerne i undersøgelsen.

Europæerne tror på normale tilstande inden for fem år
Undersøgelsen gennemgår vurderinger og feedback fra deltagerne i de enkelte regioner verden over. Om Europa står der blandt andet:

”Meeting professionals i Europa er i stigende grad optimistiske for næste år. På en skala fra 1 til 10, hvor ti er det højeste, er flertallet af de europæiske deltagere i undersøgelsen på niveau otte.”

Men 86 procent af deltagerne fra Europa i undersøgelsen forudser på nuværende tidspunkt, at der kan gå op til hele fem år før mødeniveauet er tilbage på niveauet fra før coronakrisen.

Relaterede artikler:

”Lærer vi ikke af coronakrisen, lærer vi aldrig noget”

Amex GBT: Vi beholder Egencia-varemærket

”Rejsebranchen er ikke gearet til al den efterspørgsel”