Ib Bøgebjerg Jensen, til højre, bliver chef for Ophelix i Danmark. Han har senest været chef for meetings og events hos erhvervsrejsebureauet Egencia. Her ses han med Per Ankær, bestyrelsesformand for Ophelix Danmark. PR-foto.

“Erhvervsrejsemarked domineres af store bureauer”

Norsk event- og rejsebureau åbner i Danmark – chefen er hentet i erhvervsrejsebureau. ”Erhvervsrejsemarked domineres af store bureauer, som vælger, hvad de vil tilbyde,” siger han.

Siden starten i 2009 har det norske event- og rejsebureau Ophelix, som er specialiseret i events, incentives- og grupperejser, åbnet kontorer i Oslo, Bergen, Reykjavik og Stockholm – nu er turen kommet til Danmark.

”Vi er et selskab i vækst, og vi skal være, hvor kunderne og deres ønsker til et rejsebureau er. Derfor er Danmark det naturlige næste valg,” siger Håkon Wåge-Lorentzen, ejer af Ophelix. Rejsebureauets navn, Ophelix, er en sammentrækning af Ophelia og Felix, navnene på Håkon Wåge-Lorentzens to børn.

Ophelix får blandt andet speciale i incoming til Danmark, men også rejser ud i verden for blandt andet firmagrupper. ”Med afsæt i København, vil Ophelix Danmark tilbyde events og incentive-rejser, bestyrelsesrejser for danske virksomheder og organisationer med mere,” hedder det i en pressemeddelelse.

Office Manager for Ophelix i Danmark bliver Ib Bøgebjerg Jensen, der har en solid baggrund med blandt andet grupperejser og events gennem mange år i senest erhvervsrejsebureauet Egencia og tidligere Nyhavn Rejser. Hos Egencia var Ib Bøgebjerg Jensen projektchef i over ti år for netop meetings og events.

”Internationale rejsebureauer har fravalgt at tilbyde et komplet arrangement fra start til slut”
I pressemeddelelsen fra Ophelix Danmark hedder det blandt andet fra Håkon Wåge-Lorentzen: ”Medarbejderrejser er stigende i takt med, at virksomhederne får sværere ved at rekruttere og fastholde medarbejdere. Intet er vigtigere end virksomhedens ”holdånd” og intet bidrager mere til det end en rejse for medarbejderne.

Vi har set en stigende interesse for disse arrangementer samtidig med, at de store internationale rejsebureauer har fravalgt at tilbyde deres kunder et komplet arrangement fra start til slut. Ophelix vil ikke kun sælge flyrejser og hotel, men alt det der skaber et event eller en god incentive-rejse,” siger Håkon Wåge-Lorentzen.

Selv siger Ib Bøgebjerg Jensen, chef for Ophelix Danmark, i pressemeddelelsen: ”Det danske erhvervsrejsemarked er domineret af to-tre store bureauer som reelt selv vælger, hvad de vil tilbyde, og det er langt fra altid det, kunderne efterspørger.

Jeg har et godt øje for nye trends og kombineret med en solid erfaring i, hvad der fungerer, bidrager det til at give kunden værdi for pengene. Vi kan tilbyde langt mere fleksible løsninger end de store internationale bureauer, som i høj grad er bundet op på faste leverandørkontrakter og restriktioner i forhold til, hvad de kan tilbyde,” siger Ib Bøgebjerg Jensen.

Bestyrelsesformand i Ophelix Danmark er Per Ankær, der til daglig er direktør for møde- og eventbureauet MCI Copenhagen. Han siger i pressemeddelelsen fra Ophelix: ”Vi mener, det er det helt rigtige tidspunkt at starte et nyt boutique-bureau, der fokuserer på kundernes stigende behov for skræddersyede medarbejder- og kunderejser med et kreativt indhold. Vi vi forventer os meget af de kommende år.”

Relaterede artikler:

Ny stilling skal øge omsætning i Bella Center

Disse perioder presser Københavns hotelkapacitet

Kendt brancheprofil tjekker ind hos Cirkusbygningen

Stor kongreskæde tilbyder afbestillingsforsikring

Norsk grupperejsebureau rykker ind i Danmark