Et år med konsolideringer

Vi er på vej ud af 2017, som har været et år præget af konsolideringer. Men det kommende år byder på en række nye og spændende tiltag, som lover godt for fremtiden for vores medier.

Det har været et begivenhedsrigt år hos de danske rejse- og luftfartsmedier. Der har først og fremmest været masser af historier at formidle videre til læserne. Men der har også været begivenheder i vores egen branche.

Således måtte Scandinavian Travel Media tidligere på året tage beslutning om at lukke det trykte magasin Stand By, der havde eksisteret siden 1957, hvor SAS var fødselshjælper til det oprindelige magasin (tidligere Take Off, red.), der skulle bringe nyheder ud til de danske IATA-rejsebureauer.

Magasinet delte skæbne med mange andre danske printudgivelser, der igennem de senere år er blevet overhalet af den digitale udvikling.  Derfor besluttede ejerne bag Scandinavian Travel Media i stedet at prioritere indsatsen på de digitale medier; henholdsvis standby.dk, takeoff.dk samt det engelsksprogede TTGNordic.com.

Medievirksomheder blev lagt sammen
Den digitale strategi bragte Scandinavian Travel Media sammen med Travelmedia Nordic, der i forvejen udgav luftfartsmediet check-in.dk.

De to selskaber indgik en aftale med virkning fra den 1. oktober, hvor aktiviteterne i Scandinavian Travel Media blev lagt ind i Travelmedia Nordic, som det fortsættende selskab.

Dermed er det lykkedes at skabe en virksomhed med et solidt fundament i forhold til at kunne være en aktiv og anerkendt aktør i fremtidens digitale mediemarked med fokus på den nordiske rejse- og luftfartsbranche.

Vi oplever samtidig, at det nye samarbejde er blevet taget særdeles godt imod i markedet, da de fleste kan få øje på fordelene. Både for læsere, annoncører og abonnenter.

Mere tempo og aktualitet
Vi har for nylig lagt sidste hånd på arbejdet med en ny strategi, der kommer til at styrke vores medier fra begyndelsen af det nye år.

Fremover bliver der mere tempo og aktualitet i nyhederne på standby.dk og check-in.dk. De to medier tilføres flere ressourcer, og der bliver opdateringer i løbet af dagen, der opsamles i nyhedsbreve to gange i døgnet.

Til gengæld vil takeoff.dk ikke længere have en selvstændig profil. Så nyhederne herfra vil være at finde på standby.dk og check-in.dk alt efter, hvilket emne, der skrives om.

Vores engelsksprogede medie vil samtidig skifte navn. Vi har i flere år haft et samarbejde med den britiske medievirksomhed TTG, men i løbet af januar skifter mediet navn til StandbyNordic.com, hvilket vil styrke vores identitet overfor de nordiske læsere.

Endelig vil samtlige medier blive samlet på én teknisk platform, hvilket vil give et lidt anderledes grafisk udtryk end tidligere samt forbedret driftsstabilitet.

På gensyn den 2. januar 2018
For at kunne være godt rustet til de nye tiltag, der møder vores læsere i det nye år, har vi givet medarbejderne på redaktionen juleferie, så alle kan møde ind med friske kræfter tirsdag den 2. januar 2018.

Traditionelt er det nemlig småt med nyheder mellem jul og nytår, men vi holder dog åbent på check-in.dk, hvor du vil kunne følge nyhederne samt læse debatindlæg fra ledende aktører i den danske luftfartsbranche, der ser frem mod 2018.

Henvendelser på telefon og mail til vores kontorer i København og Hobro vil også blive besvaret mellem jul og nytår.

Jeg vil afsluttende ønske vores læsere, annoncører, abonnenter og øvrige samarbejdspartnere en rigtig glædelig jul og et godt nytår med tak for den fortsatte opbakning til vores aktiviteter.

Ole Kirchert Christensen
Adm. direktør og ansvarshavende redaktør