Etihad Airways vil investere i europæisk flyselskab

FLYSELSKABER: jat airwaysEtihad Airways fra Abu Dhabi gør muligvis klar til sin tredje investering i et europæisk flyselskab, denne gang i det tabsgivende statsejede serbiske flyselskab JAT Airways.

Etihad og JAT har underskrevet hensigtserklæring om, at Etihad køber en mindre del af det serbiske flyselskab, der i øvrigt står til at skifte navn til Air Serbia.

Serbiens vicestatsminister siger ifølge Reuters, at han håber aftalen med Etihad falder på plads. Serberne har tidligere uden held prøvet at sælge flyselskabet, der har en gæld på 43 mio. dollars.

JAT har 10 Boeing 737-300 og fire ATR 72-200 turbopropfly og betjener 30 ruter i Europa og Mellemøsten.

Etihad Airways, der sammen med Emirates og Qatar Airways er et af de tre store flyselskaber omkring Den persiske Gulf, ejer i andele i andre flyselskaber.

Det har 29,21 pct. af Air Berlin, 40 pct. af Air Seychelles, knap tre procent af irske Aer Lingus, ti procent af Virgin Australia og har senest købt 24 pct. af indiske Jet Airways.

Etihad har ca. 1.300 ugentlige flyvninger til 86 destinationer i bl.a. Afrika, Asien, Australien, Europa og Nordamerika.