Etihad etablerer ny flyalliance

etihad-airways-partners-courtesy-etihad

CEO Darwin Airline Maurizio Merlo, airberlin CEO Wolfgang Prock-Schauer, Etihad CEO James Hogan, Jet Airways CEO Cramer Ball, Air Serbia CEO Dane Kondić og Air Seychelles CEO Manoj Papa underskriver Etihad Airways Partners.

Etihad Airways har præsenteret et nyt brand, som omfatter Etihad og fem af selskabets partnerselskaber i en gruppe, som vil synkronisere fartplaner og frequent flyer fordele i lighed med de tre store alliancer.

Etihad Airways Partners vil fra starten inkludere Etihad Airways, airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, indiske Jet Airways og Darwin Airline.

Abu Dhabi-baserede Etihad har aktieposter i hvert af partnerselskaberne, men i en udtalelse fra Etihad lyder det, at enhvert flyselskab kan blive Etihad Airways Partner, også selv om det er med i en eksisterende alliance. For eksempel er airberlin medlem i oneworld.

“Vi udvider vores forretningsmodel, hvilket vil resultere i synergier og øget effektivitet for de deltagense flyselskaber på den ene side og et forbedret rutenet og andre fordele for forbrugerne”, siger Etihads CEO James Hogan.

Etihad Airways Partners vil også få adgang til betydelig økonomi og driftsfordele med fælles salgsafdelinger på visse destinationer, fælles vedligehold og forsyninger og fælles pilotuddannelse og træning af kabinepersonale hos Etihad Airways i Abu Dhabi.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.