Etihad køber andel af Virgin Australia

"Flyselskabet mener, at aktiekøbet er medvirkende til at styrke det strategiske samarbejde mellem de to flyselskaber”, hedder det i en udtalelse fra Etihad.

 

Det otte-årige flyselskab er i fuld gang med at hente indflydelse gennem aktieopkøb især i europæiske flyselskaber. I december forøgede selskabet sin andel af airberlin til knap 30% fra under 3% gennem en investering på 73 millioner Euro og et lån på 255 dollar.

 

I maj købte Etihad 3% af aktierne i Aer Lingus som oplæg til et tættere samarbejde og øget adgang til det europæiske marked.

 

Virgin Australias udenlandske ejerskab består af 26% ejet af Richard Branson, 20% ejet af Air New Zealand og nu 4% ejet af Etihad, som startede sine flyvninger til Australien i 2007. Sammenlagt flyver Etihad og Virgin Australia 24 ugentlige flyvningen mellem Australien og Abu Dhabi.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.