EU-domstolen siger ja til bagagegebyr

Vueling A320Lavprisselskaber har fået OK fra EU-domstolen til at fortsætte sin politik med at kræve gebyr for indskrevet bagage, som er stærkt medvirkende til at styrke selskabernes indtjening.

EUs Luxembourg-baserede domstol fastslår, at gebyret, der opkræves for indskrevet bagage er i orden, hvorved EU-domstolen afviser en dom fra en spansk domstol, som gav kunden medhold i, at Vueling ikke måtte opkræve kuffert-gebyr.

“Spansk lov kræver, at flyselskaberne medbringer indtjekket bagage uden ekstra betaling, men det er i strid med EUs lovgivning”, lyder det fra EU-domstolen.

“Behandling og lastning af indskrevet bagage medfører formentlig ekstra omkostninger for flyselskabet, hvilket ikke gælder for håndbagage. Hertil kommer, at flyselskabets ansvar for eventuel beskadigelse af indskrevet bagage er større end for håndbagagen”.

Vueling-sagen udspringer af en klage fra en passager, der var utilfreds med at betale 40 Euro for at indskrive to stykker bagage på ruten fra La Coruna til Amsterdam for fire år siden.

De spanske forbrugermyndigheder var enige med passageren og idømte Vueling en bøde på 3.000 Euro, men en spansk domstol bad herefter EU-domstolen om at dømme i sagen for at afgøre om der var overensstemmelse mellem EU og spansk lovgivning.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.