EU fjerner fly fra ’den sorte liste’

CitilinkEU-kommissionen har givet tilladelse til, at alle flyselskaber fra Zambia, Air Madagascar, tre Indonesiske flyselskaber – Citilink, Lion Air og Batik Air – og flertallet af Iran Airs fly igen må lande i EU.

EU-kommissær for transport Violeta Bulc siger, at frigivelsen af de zambiske fly kommer efter syv års arbejde og betydelig teknisk assistance fra Europa. Den Iranske frigivelse kommer efter kommissærens besøg i Iran i april og en grundig teknisk vurdering i maj, som resulterede i, at de fleste fly fra Iran Air har fået lov til at flyve til EU-landene.

Ifølge opdateringen af ’den sorte liste’ fra 16. juni har 214 flyselskaber fra 19 lande stadig forbud mod flyvninger til de europæiske lande på grund af dårlig sikkerhedskontrol, samt Iraqi Airways og Surinams Blue Wing Airlines, der er blokerede på grund af frygt for dårlig vedligeholdelse.

Andre seks flyselskaber – Afrijet og Nouvelle Air Affaires (Gabon), Air Koryo (Korea), Air Service Comores, Iran Air og TAAG Angola Airlines – må kun flyve til Europa med visse flytyper.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.