EU justerer sin sortliste

Ifølge kommisionen har TAAG Angola Airlines forbedret standarden for sine fly, og kan nu igen flyve til EU under fortsat kontrol, mens andre angolanske flyselskaber fortsat er sortlistede.

"Vi vil ikke acceptere, at flyselskaber, som ikke fuldt ud lever op til de internationale sikkerhedsstandarder, får adgang til EU”, siger EUs transportkommisær Siim Kallas.

EU-kommisionen har ved samme lejlighed nedlagt forbud mod alle sudanesiske flyselskaber fordi de nationale myndigheder løbende har undladt at leve op til sikkerhedsstandarderne. Med hensyn til Philippinerne anerkender kommisionen de bestræbelser, som myndighederne og flyselskaberne gennemfører for at styrke sikkerheden, men afviser alligevel deres adgang til EU for en sikkerheds skyld.

Nordkoreas Air Koryo, der har været sortlistet siden 2006, har fået lov til at flyve til EU med selskabets to sikreste fly, mens Iran Air er ramt af restriktioner efter europæiske eksperter har fundet dokumentation for alvorlige begivenheder og ulykker, som har ramt flyselskabet.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.