Sydsvenske Skåne er en af 11 regioner omkring Nordsøen der får penge fra EU til reducere turisternes miljøpåvirkning. Foto via Visit Skåne.

EU-millioner til grøn omstilling af Skånes turisme

Turistrådet Visit Skåne får fem millioner svenske kroner fra EU til at fremskynde den grønne omstilling for turismen. Pengene falder i projekt med turismeregioner i lande ved Nordsøen.

Pengene fra EU skal blandt andet bruges til projekter for at reducere affald samt vand- og energiforbrug på områder, der besøges af mange turister, skriver Visit Skåne i en pressemeddelelse.

Projektet hedder ”Speeding up Sustainability Skills in Tourism North Sea Region.”

I pressemeddelelse oplyses det også, at turisme er vigtig for den sydsvenske region. Ved at gøre Skåne til et stadig mere grønt og bæredygtigt rejsemål, forventes det, at regionen vil kunne tiltrække flere udenlandske turister.

Med flere turister er det også vigtigt at have styr på bæredygtighed for at begrænse miljøbelastningerne, hedder det. Derfor skal projektet Speeding up Sustainability Skills in Tourism North Sea Region være med til at reducere turisternes klimaaftryk.

Community Based Tourism
De bevilgede EU-millioner skal i Skåne-regionen bruges af regionsmyndighederne sammen med kommunerne. Det sker under overskriften Community Based Tourism, der skal gøre grøn omstilling og bæredygtighed parat til fremtidens øgede turiststrømme, står der i pressemeddelelsen.

Selve projektet Speeding up Sustainability Skills in Tourism North Sea Region løber frem til år 2027 – og det skal indgå i Visit Skånes strategiske planer med sit eget fokus på bæredygtighed: ”Skåne – where tourism matters.”

Selve Speeding up Sustainability Skills in Tourism North Sea Region er et såkaldt interregionalt projekt med 11 partnere – selve projektet styres og koordineres af hollandske NV Economische Impuls Zeeland og med Visit som en af projektpartnerne.

Selve Visit Skåne blev oprettet i år – organisationen ejes af Region Skåne Holding og er en fusion mellem Tourism in Skåne, Event in Skåne samt Business Region Skåne.

 

Relaterede artikler:

Innovation hjælper ved populære naturdestinationer

Svenske regioner klar med “klima-smart ferie”

Analyse: Stockholm er blevet mindre tilgængelig