Turistrådet Västsverige er gået i samarbejde med fem lokale overnatningssteder om miljøvenlig ferie. Foto for Turistrådet Västsverige: Jonas Ingman.

Svenske regioner klar med “klima-smart ferie”

Turistrådet Västsverige vil sammen med fem regionale overnatningssteder vise, at det er muligt at rejse klimasmart med minimal CO2-udledning uden at gå på kompromis med komforten.

”Med vores nye koncept “Klima-smart ferie” vil vi vise, at det er muligt at leve luksuriøst og komfortabelt og være klimasmart på samme tid. Vi ønsker at tilbyde en bæredygtig og oplevelsesrig ferie, hvor besøgende kan nyde rejsen med god samvittighed,” siger Marie Linde, vicedirektør for Turistrådet Västsverige, i en pressemeddelelse.

De fem overnatningssteder i Vestsverige, der deltager i konceptet, er: Erikson Cottage, Lugnåsberget Ekohotell, Swedish Country Living, Inforest og Dalslands Aktiviteter. Alle overnatningssteder er små familievirksomheder, hvor alt er bæredygtigt: fra overnatning, mad og aktiviteter til transport, oplyses det.

De fem steders CO2-udledning er beregnet ved hjælp af klimaberegneren på travelandclimate.org – de fem overnatningssteders udledning pr. gæstenat er mellem 0,2 og 1,4 kilo CO2-ækvivalenter – til sammenligning med 6,8 ​​kilo for et gennemsnitligt svensk hotel, står der i pressemeddelelsen.

Rejs med toget
De besøgende foreslås at rejse med tog og bliver hentet på stationen med elbil til den sidste del af rejsen frem til overnatningsstedet. En togrejse fra København til et af de fem overnatningssteder genererer mellem 6 og 19 kilo CO2, alt efter hvor man skal hen. Turistrådet Västsverige skriver, at for eksempel en flyrejse fra København til London genererer 256 kilo CO2.

Et af de fem medvirkende overnatningssteder er Dalslands Aktiviteter; her bor gæsterne i arkitekttegnede glashuse midt i Dalslands natur. På stedet kan man fiske, klappe elge og lave mad udendørs.

Boligerne er klimasmarte med solceller og grøn el, genbrugsbyggematerialer og træ fra egen skov, vand fra egen brønde, kompostering, affaldssortering og brug af naturvenlige rengøringsmidler. Derudover bruges lokalt dyrkede økologiske grøntsager og kød fra de nærliggende gårde, hedder det.

Turistrådet Västsverige (TRV) er turistorganisationen for turismebranchen i Västsveriges tre amter; Bohuslän nord for Gøteborg, Dalsland som grænser op til Norge og Västergötland, der ligger mellem Sveriges to største søer, Vänern og Vättern.

 

Relaterede artikler:

Bæredygtige overnatningssteder åbner i Vestsverige

Sammenlægning skal styrke bæredygtige rejser

Ny svensk cykelrute ruller på 220 natur-kilometer