På rejse i Europa. Arkivfoto.

EU-millioner til unge på Interrail

EU-Kommissionen har afsat op imod 100 millioner kroner så mellem 20.000 og 30.000 unge europæere på 18 år får mulighed for gratis at komme omkring i Europa.

”Det er vigtigt, at vi tilbyder alle unge mulighed for at får et bredere indblik i verden ved at komme ud og opdage andre lande. Uddannelse handler ikke kun om det vi kan lære i klasselokalerne, men også hvad vi opdager gennem kultur og traditioner hos vores med-europæere”, siger EUs kultur- og uddannelseskommissær Tibor Navracsics.

Torsdag besluttede EU-kommissionen at yde et tilskud på 12 millioner euro til gratis rejser med Interrail.

Tilbuddet skal gælde for de EU-medborgere, som fylder 18 år i år. En informationskampagne skal nu sættes i værk, hvorpå de rejsende eventuelt skal vælges ud i en eller anden form for konkurrence.

Dækker det meste af Europa
EU-kommissionen regner med, at de første togrejsende kan komme ud i Europa i denne sommer, skriver TT.

Interrail består af et samarbejde mellem flere jernbaneselskaber i Europa. Samarbejdet går ud på at tilbyde den bedste og letteste rejseoplevelse gennem Europa. Uanset om man vil rejse i ét land eller i forskellige lande.

Fordelen er, at man kun har brug for én billet for at rejse rundt i Europa. De fleste foretrækker Global Pass, som er den mest fleksible løsning. Med Global Pass kan man udforske op til 30 lande.

Relaterede artikler:

EU vil give alle 18-årige en togrejse i gave

De unge danskere har for travlt til ferie

Unge vælger kontanter på udlandsrejsen

x

Læs Også

Amadeus er på sporet

Ny bookingløsning fra reservationssystemet Amadeus skal gøre det nemmere rejse med tog indenfor Europa. I første omgang er det et samarbejde med de schweiziske jernbaner.

DSB opgraderer IC3-togene

Frem til 2020 forskønner DSB sine 96 IC3-tog med blandt andet bedre sæder og nye gulvtæpper. DSB’s fjern- og regionaltog havde sidste år næsten 76 millioner passagerer.

DSB skifter farver på IC3-tog

Som led i indfasning af DSB’s nye designlinje overvejer statsbanerne ommaling af alle sine IC3-tog, den mest udbredt togtype blandt DSB’s fjern- og regionaltog.

Norge og Finland vil have ny jernbane

Landene vil bygge en 500 kilometer lang jernbane, der blandt andet skal få godstrafik frem til den norske havn Kirkenes, hvorfra det for eksempel skal sejles til Kina.

Klar til konkurrence på tyske jernbaner

Det store tyske busselskab Flixbus får nyt forretningsområde med togkørsel i Tyskland, Flixtrain. Flixbus vil i USA prøve at konkurrere med berømte Greyhound.

Flere svenske tog til København

Det svenske DSB – SJ – vil fra næste år øge antallet af pladser på en af sine primære strækninger, fra Stockholm via Malmø til København.