På rejse i Europa. Arkivfoto.

EU-millioner til unge på Interrail

EU-Kommissionen har afsat op imod 100 millioner kroner så mellem 20.000 og 30.000 unge europæere på 18 år får mulighed for gratis at komme omkring i Europa.

”Det er vigtigt, at vi tilbyder alle unge mulighed for at får et bredere indblik i verden ved at komme ud og opdage andre lande. Uddannelse handler ikke kun om det vi kan lære i klasselokalerne, men også hvad vi opdager gennem kultur og traditioner hos vores med-europæere”, siger EUs kultur- og uddannelseskommissær Tibor Navracsics.

Torsdag besluttede EU-kommissionen at yde et tilskud på 12 millioner euro til gratis rejser med Interrail.

Tilbuddet skal gælde for de EU-medborgere, som fylder 18 år i år. En informationskampagne skal nu sættes i værk, hvorpå de rejsende eventuelt skal vælges ud i en eller anden form for konkurrence.

Dækker det meste af Europa
EU-kommissionen regner med, at de første togrejsende kan komme ud i Europa i denne sommer, skriver TT.

Interrail består af et samarbejde mellem flere jernbaneselskaber i Europa. Samarbejdet går ud på at tilbyde den bedste og letteste rejseoplevelse gennem Europa. Uanset om man vil rejse i ét land eller i forskellige lande.

Fordelen er, at man kun har brug for én billet for at rejse rundt i Europa. De fleste foretrækker Global Pass, som er den mest fleksible løsning. Med Global Pass kan man udforske op til 30 lande.

Relaterede artikler:

EU vil give alle 18-årige en togrejse i gave

De unge danskere har for travlt til ferie

Unge vælger kontanter på udlandsrejsen