På rejse i Europa. Arkivfoto.

EU-millioner til unge på Interrail

EU-Kommissionen har afsat op imod 100 millioner kroner så mellem 20.000 og 30.000 unge europæere på 18 år får mulighed for gratis at komme omkring i Europa.

”Det er vigtigt, at vi tilbyder alle unge mulighed for at får et bredere indblik i verden ved at komme ud og opdage andre lande. Uddannelse handler ikke kun om det vi kan lære i klasselokalerne, men også hvad vi opdager gennem kultur og traditioner hos vores med-europæere”, siger EUs kultur- og uddannelseskommissær Tibor Navracsics.

Torsdag besluttede EU-kommissionen at yde et tilskud på 12 millioner euro til gratis rejser med Interrail.

Tilbuddet skal gælde for de EU-medborgere, som fylder 18 år i år. En informationskampagne skal nu sættes i værk, hvorpå de rejsende eventuelt skal vælges ud i en eller anden form for konkurrence.

Dækker det meste af Europa
EU-kommissionen regner med, at de første togrejsende kan komme ud i Europa i denne sommer, skriver TT.

Interrail består af et samarbejde mellem flere jernbaneselskaber i Europa. Samarbejdet går ud på at tilbyde den bedste og letteste rejseoplevelse gennem Europa. Uanset om man vil rejse i ét land eller i forskellige lande.

Fordelen er, at man kun har brug for én billet for at rejse rundt i Europa. De fleste foretrækker Global Pass, som er den mest fleksible løsning. Med Global Pass kan man udforske op til 30 lande.

Relaterede artikler:

EU vil give alle 18-årige en togrejse i gave

De unge danskere har for travlt til ferie

Unge vælger kontanter på udlandsrejsen

x

Læs Også

Trecifret millionoverskud for DSB

DSB havde i 2017 et resultat før skat på 274 millioner kroner og udbetaler udbytte på 106 millioner.

Fortsat stabilt resultat for SJ

Den fortsat positive rejseudvikling betyder, at SJ – Sveriges modstykke til DSB – i 2017 kunne notere en ny rekord.

Togrejse deluxe på tværs af Det sydlige Afrika

Fra juli 2019 åbner verdens mest luksuriøse tog en ny rute, der fører passagererne på tværs af Det sydlige Afrika.

Skånetrafiken overtager ansvaret for Malmö – København

Aftalen om, at Skånetrafiken overtager det operative ansvar for trafikken med Öresundståg til København og den nye endestation Østerport i december 2021, er godkendt i en aftale mellem den danske regering, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre.

Stor efterspørgsel efter toget hjem til jul

Der er stadig plads på togene de store julerejsedage den 22. og 23. december. Men især på strækninger mellem København og Struer, Sønderborg eller Frederikshavn er flere afgange næsten udsolgt.

Endelig kører Aarhus Letbane med passagerer

I dag, torsdag, startede letbanen i Aarhus med at køre med passagerer. Trafikken startede klokken 11.00 og er gratis resten af dagen. I morgen fredag skal letbanen køre normal drift med betalende passagerer.