På rejse i Europa. Arkivfoto.

EU-millioner til unge på Interrail

EU-Kommissionen har afsat op imod 100 millioner kroner så mellem 20.000 og 30.000 unge europæere på 18 år får mulighed for gratis at komme omkring i Europa.

”Det er vigtigt, at vi tilbyder alle unge mulighed for at får et bredere indblik i verden ved at komme ud og opdage andre lande. Uddannelse handler ikke kun om det vi kan lære i klasselokalerne, men også hvad vi opdager gennem kultur og traditioner hos vores med-europæere”, siger EUs kultur- og uddannelseskommissær Tibor Navracsics.

Torsdag besluttede EU-kommissionen at yde et tilskud på 12 millioner euro til gratis rejser med Interrail.

Tilbuddet skal gælde for de EU-medborgere, som fylder 18 år i år. En informationskampagne skal nu sættes i værk, hvorpå de rejsende eventuelt skal vælges ud i en eller anden form for konkurrence.

Dækker det meste af Europa
EU-kommissionen regner med, at de første togrejsende kan komme ud i Europa i denne sommer, skriver TT.

Interrail består af et samarbejde mellem flere jernbaneselskaber i Europa. Samarbejdet går ud på at tilbyde den bedste og letteste rejseoplevelse gennem Europa. Uanset om man vil rejse i ét land eller i forskellige lande.

Fordelen er, at man kun har brug for én billet for at rejse rundt i Europa. De fleste foretrækker Global Pass, som er den mest fleksible løsning. Med Global Pass kan man udforske op til 30 lande.

Relaterede artikler:

EU vil give alle 18-årige en togrejse i gave

De unge danskere har for travlt til ferie

Unge vælger kontanter på udlandsrejsen

x

Læs Også

Flere svenske tog til København

Det svenske DSB – SJ – vil fra næste år øge antallet af pladser på en af sine primære strækninger, fra Stockholm via Malmø til København.

Milliardinvestering i Københavns Metro

Der er lyse udsigter for Metroen i København, men der er ikke plads til flere passagerer, så der skal investeres milliarder.

Færre tog på Sjælland

Der kører færre tog på Sjælland fra i dag, mandag, og det kan især mærkes i den regionale togtrafik.

Nyt togforlig giver ikke timedrift

Folketinget vil bruge milliarder på nye eltog. Men de kommende eltog kører ikke hurtigt nok til at opfylde det politiske forlig i Togfonden om timedrift mellem Danmarks fire største byer.

DSB skifter farver på IC3-tog

Som led i indfasning af DSB’s nye designlinje overvejer statsbanerne ommaling af alle sine IC3-tog, den mest udbredt togtype blandt DSB’s fjern- og regionaltog.

Norge og Finland vil have ny jernbane

Landene vil bygge en 500 kilometer lang jernbane, der blandt andet skal få godstrafik frem til den norske havn Kirkenes, hvorfra det for eksempel skal sejles til Kina.