Unge vælger kontanter på udlandsrejsen

Visa har sammen med analyseinstituttet Epinion undersøgt danskernes betalingsvaner på ferien. Selv om flere undersøgelser kårer danskerne som førende i brugen af kortbetalinger, er tendensen ikke slået igennem på udlandsrejser.

Når de unge mellem 18 og 35 år rejser til udlandet, bruger de i højere grad kontanter end ældre generationer. 45% af de 18 – 34-årige har præference for kontanter, måske fordi de finder det sikrest – i hvert fald angiver 81% unge, at kontanter er et meget sikkert eller sikkert betalingsmiddel. Blot omkring halvdelen af den gruppe anser betaling med debitkort/kreditkort som en sikker betalingsmåde i udlandet.

”Overordnet er der stor præference blandt Danskerne for kontanter i udlandet, men forskellen er kun tre procentpoint i forhold til betalingskort (kontanter 35%, kreditkort 32% og debitkort 29%). Overraskende er det, at danskerne oplever kontanter som sikrest (80% mod 70/71% for debitkort/kreditkort). Det viser, at vi stadig har en opgave med at forklare, at man er bedst stillet ved at bruge kort på ferien. Det er sikrest, og man er ikke på samme måde i risiko for mulige tyverier,” siger Jens Damgaard, Country Manager for Visa i Danmark.

Danskerne knytter betaling med Visa til de vestlige lande. De tror eksempelvis ikke, man kan betale med Visa i Cambodia (24%), Rusland (40%) og Marokko (41%), hvilket man kan.

Undersøgelsen viser også, at danskere holder igen med deres forbrug i år i forhold til sidste år. (75% har samme eller mindre budget).

Der er fokus på kulturelle oplevelser (68%), snarere end at dase på stranden (29%). Der besøges kulturelle attraktioner (65%) og andre turistseværdigheder (54%).

Næsten halvdelen af danskerne tager fremmed valuta med hjem. 41% har mere end 50 Euro i skufferne.

Undersøgelsen viser også, at danskerne foretrækker storbyferier (55%) og badeferie (44%) – især kvinder foretrækker badeferier (51% mod 35%)