Unge vælger kontanter på udlandsrejsen

Visa har sammen med analyseinstituttet Epinion undersøgt danskernes betalingsvaner på ferien. Selv om flere undersøgelser kårer danskerne som førende i brugen af kortbetalinger, er tendensen ikke slået igennem på udlandsrejser.

Når de unge mellem 18 og 35 år rejser til udlandet, bruger de i højere grad kontanter end ældre generationer. 45% af de 18 – 34-årige har præference for kontanter, måske fordi de finder det sikrest – i hvert fald angiver 81% unge, at kontanter er et meget sikkert eller sikkert betalingsmiddel. Blot omkring halvdelen af den gruppe anser betaling med debitkort/kreditkort som en sikker betalingsmåde i udlandet.

”Overordnet er der stor præference blandt Danskerne for kontanter i udlandet, men forskellen er kun tre procentpoint i forhold til betalingskort (kontanter 35%, kreditkort 32% og debitkort 29%). Overraskende er det, at danskerne oplever kontanter som sikrest (80% mod 70/71% for debitkort/kreditkort). Det viser, at vi stadig har en opgave med at forklare, at man er bedst stillet ved at bruge kort på ferien. Det er sikrest, og man er ikke på samme måde i risiko for mulige tyverier,” siger Jens Damgaard, Country Manager for Visa i Danmark.

Danskerne knytter betaling med Visa til de vestlige lande. De tror eksempelvis ikke, man kan betale med Visa i Cambodia (24%), Rusland (40%) og Marokko (41%), hvilket man kan.

Undersøgelsen viser også, at danskere holder igen med deres forbrug i år i forhold til sidste år. (75% har samme eller mindre budget).

Der er fokus på kulturelle oplevelser (68%), snarere end at dase på stranden (29%). Der besøges kulturelle attraktioner (65%) og andre turistseværdigheder (54%).

Næsten halvdelen af danskerne tager fremmed valuta med hjem. 41% har mere end 50 Euro i skufferne.

Undersøgelsen viser også, at danskerne foretrækker storbyferier (55%) og badeferie (44%) – især kvinder foretrækker badeferier (51% mod 35%)

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.