Europæiske Rejseforsikring skal skifte navn til Ergo Rejseforsikring. Pressefoto ERGO Group.

Europæiske Rejseforsikring skal skifte navn

Fra starten af næste år begynder indfasningen af navnet Ergo Rejseforsikring på det danske marked – dermed pensioneres det kendte varemærke Europæiske Rejseforsikring.

Europæiske Rejseforsikring, eller det officielle navn: Europæiske ERV, ejes af Europäische Reiseversicherung, ERV, som igen ejes af forsikringskoncernen ERGO.

Officielt sker navneændringen fra ERV Reiseversicherung til ERGO på det på det store tyske hjemmemarked i starten af maj i år, mens datterselskaberne, herunder Europæiske Rejseforsikring, skal skifte navn i løbet af 2020.

Europæiske Rejseforsikring startede i Danmark tilbage i 1921 – dermed nærmer 100 års jubilæet sig for hvad firmaet selv betegner som Danmarks største og ældste rejseforsikringsselskab.

Om den kommende navneændring fra Europæiske ERV til Ergo Rejseforsikring siger Bjørn Cronquist, nordisk salgsdirektør hos Europæiske Rejseforsikring, til STANDBY.dk:

”Navneskiftet til Ergo er noget som alle selskaber i ERV-gruppen skal. Der ligger naturligvis en stor opgave i at ændre navnet på et så ikonisk varemærke som Europæiske Rejseforsikring er i Danmark og Norden til det nye navn. Men det bliver da en enormt spændende opgave.”

ERV har officielt offentliggjort den kommende navneændring fra ERV til ERGO i forbindelse med den igangværende enorme rejsemesse ITB i Berlin.

Europæiske Rejseforsikring hos 100 danske rejsebureauer
Alene i Danmark sælger omkring 100 rejsebureauer produkter fra Europæiske Rejseforsikring. I Norden omsætter Europæiske ERV for 415 millioner kroner om året og har omkring 150 medarbejdere, oplyser Bjørn Cronquist.

Et andet stort område for Europæiske ERV udover salg af rejseforsikringer til private er salg til firmakunder samt i forbindelse med udstationeringer.

Hertil kommer at Europæiske Rejseforsikring også har et stort forretningsområde med at sælge de såkaldte udvidede ansvarsforsikring til rejsebureauer. Dermed er rejsebureauerne dækket ved store uforudsete udgifter som for eksempel mange passagerer der kommer for sent frem med flyet til et krydstogt, der så er sejlet. Med en udvidet ansvarsforsikring hænger rejsebureauet ikke på udgiften til kompensation til de berørte rejsende.

I en kommentar til den kommende navneændring siger administrerende direktør for Europæiske ERV, Beata Kalitowska, at navneændringen fra Europæiske ERV til ERGO Rejseforsikring vil være rent brand-relateret og altså hverken betyde ændringer for den organisation, produkter eller services, der kendetegner Europæiske ERV i dag.

”Målet med brandskiftet er at styrke og modernisere det samlede brand på et internationalt plan,” siger Beata Kalitowska og tilføjer: ”I en tid hvor digitalisering spiller en stadig større rolle for kontakten med vores kunder, ønsker vi at fremstå som et stærkt, samlet brand på tværs af alle kontaktflader, afdelinger og lande”.

Brandskiftet kommer således til at påvirke alle selskaber indenfor ERGO, hvor selve navneændringen dog bliver lanceret på forskellige tidspunkter for de forskellige lande, og i Danmark altså i 2020.

”Vi er stadig Europæiske ERV, og i første omgang nøjes vi med at informere vores samarbejdspartnere om, at et navneskift er på vej. Vi glæder os til at lancere en større kommunikationsplan omhandlende ERGO Rejseforsikring, når det bliver relevant,” siger Beata Kalitowska.

42.000 medarbejdere
ERV, eller ERGO Group, er et af Tysklands og Europas største forsikringsselskaber. På verdensplan er ERV i 30 lande i navnlig Europa, men også i Asien.

ERGO har omkring 42.000 medarbejdere og omsatte i 2017 for 19 milliarder euro, hvor af der blev en milliard euro i overskud.

I øvrigt er ERGO Group ejet af en endnu større mastodont, Munich Re, et af verdens største såkaldte genforsikringsselskaber.

Relaterede artikler:

Unge danskere undlader ferieforsikring

Stor rejsekoncern ny kunde hos Europæiske Rejseforsikring

Europæiske Rejseforsikring i Norden får polsk direktør