Guvernør giver Hawaiian Airlines ultimatum

Hawaiian får 45 dage til blandt andet at sænke deres priser mellem Pago Pago og Honolulu ellers vil han bede det Amerikanske justitsministerium om at lægge sag an om dem for bl.a. diskriminering af priser, gebyrer og refunderingsregler. Og netop priser på billetter og gebyrer er sagens kerne.

Hawaiian Airlines anser ruten fra Honolulu til Pago Pago som en international rute. Dette er Guvernøren temmelig stødt over, da Amerikansk Samoa – som navnet indikerer – er en Amerikansk besiddelse, og han ønsker derfor hele prisstrukturen ændret. Guvernør Tulafono har skrevet til Mark Dunkerley, president og CEO i Hawaiian Airlines, om bl.a. at sænke priserne mellem Pago Pago og Honolulu. I brevet til Dunkerley skiver Tulafono blandt andet ”Vores folk har lidt nok økonomisk mishandling og diskrimination under Deres ledelse af Hawaiian Airlines. Vi vil ikke tolerere det længere”.

I alt har Tulafono givet Hawaiian et trepunkts ultimatum:

– Priserne mellem Pago Pago og Honolulu skal sænkes
– Selskabet skal ændre sine gebyrer fra niveauet fra sine internationaler ruter og bringe dem på niveau med gebyrer fra sine indenrigsruter
– Hawaiian Airlines skal sende alt sit Honolulu-baserede personale, som flyver på ruten, på et kursus, så de kan i fremtiden kan behandle kunderne fra Amerikansk Samoa med respekt.

Skrevet af

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.