Færre passagerer smides af fly i USA

LUFTFART: Siden United Airlines i april i år havde PR-katastrofe med en passager, der i Chicago blev slæbt ud af et overbooket fly, har de amerikanske flyselskaber skærpet sig. Årets første halvår havde det laveste antal afviste passager siden målingerne begyndte i 1995, én ud af 19.000.

Antallet af afviste flypassager i USA under kategorien ’nægtet ombordstigning’ var i årets første halvdel 0,52 pr. 10.000 flypassagerer.

Det er det laveste tal siden USA’s transportministerium, DOT, Department of Transportation, i 1995 begyndte at måle antallet af afviste flypassagerer. I årets første seks måned fik kun én passager i USA ud af 19.000 nægtet ombordstigning pga. overbooking, skriver den amerikanske TV-station CBS. Afvisninger kan skyldes alt fra overbookede fly eller at flyselskabet må indsætte fly med færre sæder på en afgang.

Nedgangen skyldes bl.a., at flyselskaberne er begyndt at betale meget mere til passagerer ved overbookede fly for at de opgiver deres sæde.

Blandt USA’s 12 største flyselskaber havde Delta Air Lines, Hawaiian Airlines og JetBlue i årets første halvdel færrest afviste passagerer, mens Spirit Airlines havde flest.

Nedgangen af antal afviste passagerer med amerikanske flyselskaber var i årets første halvår næsten 14 pct. lavere end samme tid sidste år.

I første halvdel af i år havde USA’s flyselskaber samlet 332 mio. passagerer, primært på indenrigs.

x

Læs Også

Dansk helikopterfirma lander ny kontrakt i udlandet

Danske Bel Air, der håber på igen at få overskud i næste regnskabsår, har fået vigtig kontrakt med flyvninger ved Sortehavet.

Flyselskabernes 10 største guldruter

Halvdelen af verdens 10 flyruter, hvor flyselskaberne tjener flest penge, er til og fra London Heathrow, viser en sjælden analyse. Selskaberne har mange daglige afgange på de profitable ruter.

Københavns Lufthavn taber passagerer på største ruter

I årets første halvår fik Københavns Lufthavn tilbagegang på 5 af sine ruter på Top 10. I alt har lufthavnen cirka 175 helårs- og sæsonruter.

Singapore Airlines tilfreds med Skandinavien

Selv om Star Alliance-medlemmet med åbningen på Stockholm sidste år fordoblede antallet af ugentlige fly til Skandinavien til 10 – fem til såvel Stockholm som København - har selskabet ikke mistet passagerer.

Minister får bøde for brug af mobil på fly

New Zealands transportminister har fået bøde for at bruge sin mobiltelefon mens indenrigsfly, han var ombord i, taxiede mod startbanen.

Dobbelt så mange passagerfly om 20 år

De næste 20 år forventer Airbus at verdens flyselskaber køber 37.400 nye passager- og fragtfly – det vil give behov for over 500.000 flere piloter.