Færre passagerer smides af fly i USA

LUFTFART: Siden United Airlines i april i år havde PR-katastrofe med en passager, der i Chicago blev slæbt ud af et overbooket fly, har de amerikanske flyselskaber skærpet sig. Årets første halvår havde det laveste antal afviste passager siden målingerne begyndte i 1995, én ud af 19.000.

Antallet af afviste flypassager i USA under kategorien ’nægtet ombordstigning’ var i årets første halvdel 0,52 pr. 10.000 flypassagerer.

Det er det laveste tal siden USA’s transportministerium, DOT, Department of Transportation, i 1995 begyndte at måle antallet af afviste flypassagerer. I årets første seks måned fik kun én passager i USA ud af 19.000 nægtet ombordstigning pga. overbooking, skriver den amerikanske TV-station CBS. Afvisninger kan skyldes alt fra overbookede fly eller at flyselskabet må indsætte fly med færre sæder på en afgang.

Nedgangen skyldes bl.a., at flyselskaberne er begyndt at betale meget mere til passagerer ved overbookede fly for at de opgiver deres sæde.

Blandt USA’s 12 største flyselskaber havde Delta Air Lines, Hawaiian Airlines og JetBlue i årets første halvdel færrest afviste passagerer, mens Spirit Airlines havde flest.

Nedgangen af antal afviste passagerer med amerikanske flyselskaber var i årets første halvår næsten 14 pct. lavere end samme tid sidste år.

I første halvdel af i år havde USA’s flyselskaber samlet 332 mio. passagerer, primært på indenrigs.

x

Læs Også

Swiss klar med ny First Class Lounge

På mandag åbner Star Alliance-medlemmet sin nye lounge til passagerer på første klasse i Zürichs lufthavn – Swiss vil også hente ankommende First Class-passagerer ved flyet og i limousine køre dem til paskontrollen.

Flest direkte ruter fra Frankfurt

Otte europæiske lufthavne på Top 15 over lufthavne verden over denne sommersæson med flest direkte ruter - Frankfurt topper listen, mens Paris de Gaulle betjenes af flest ruteflyselskaber.

Cathay Pacific med ny Hong Kong-lounge

Når Cathay Pacific starter med direkte flyvninger fra København til Hong Kong kan de rejsende benytte den nye The Deck-lounge i Hong Kong.

Cypern mødte rejsebureauerne

Cobalt Air og Cyperns turistorganisation havde i denne uge sat danske rejsebureauer i stævne til en præsenation af den nye flyrute til Larnaca.

Billige flybilletter i påsken

Der er rift om de billige flybilletter i påskeferien. Alligevel er det stadig muligt at komme billigt afsted, viser et pristjek foretaget af Travelmarket.dk.

Turkish Airlines har nu over 300 destinationer

Det tyrkiske Star Alliance-medlem var i forvejen det flyselskab i verden med ruter til flest lande. Men åbningen af sin destination nummer 301 betjener Turkish Airlines nu 121 lande.