Formand for Danske Rejsejournalister, Anne-Vibeke Isaksen, i midten, med årets to prismodtagere; modtageren af Havfrueprisen, Fårup Sommerland, repræsenteret af HR-chef Jesper Jensen, og Årets Rejsejournalist, Tina Krongaard. Foto: Henrik Baumgarten.

Fårup Sommerland vinder Havfrueprisen 2019

Ved fredagens åbning af Ferie for Alle i Messecenter Herning uddelte Danske Rejsejournalister sine to årlige priser, Havfrueprisen og prisen som Årets Rejsejournalist.

Danmarks 6. største forlystelsespark, nordjyske Fårup Sommerland, der sidste år havde cirka 600.000 besøgende, blev årets modtager af Havfrueprisen 2019 – mens redaktør Tina Krongaard fra Politiken og Turen Går Til-serien blev Årets Rejsejournalist.

Klik for stort format. Den officielle åbning af Ferie for Alle blev skudt i gang med en kæmpemæssige caribisk ”cigar” – Cuba og Den Dominikanske Republik er under overskriften ”Caribien” partnerland for årets rejsemesse. Foto: Henrik Baumgarten

Priserne blev traditionen tro uddelt fredag morgen ved åbningen af Ferie for Alle i Messecenter Herning af formand for Danske Rejsejournalister, Anne-Vibeke Isaksen.

Det var 17. gang med uddelingen af Havfrueprisen. Den går til ”en person eller et firma, der har gjort en hel speciel og prisværdig indsats for danskerne på deres ferie i Danmark,” hedder det blandt andet i servitutterne. Sidste års vinder var Tirpitz-museet i Blåvand – så prisen blev i det jyske.

”At vælge en prismodtager er utrolig svært – for der er mange gode tiltag i Danmark, og bag dem alle står gode og ihærdige kræfter. Vi i Danske Rejsejournalister mener dog, at én aktør har gjort en helt særlig og prisværdig forskel,” sagde Anne-Vibeke Isaksen i sin motivationstale foran de 400 deltagere ved åbningen af Skandinaviens største rejsemesse.

”Efter den sommer vi havde i Danmark i 2018, er det let at forfalde til at tænke, at det går meget godt i havfruelandet. Men vi må aldrig stoppe med at gøre det bedre, end vi gjorde sidste sæson. Og det er netop det, Fårup Sommerland har så dybt forankret i sit DNA,” lød det fra Danske Rejsejournalisters formand, der fortsatte:

”Dette har blandt andet gjort, at Fårup Sommerland er blevet kåret til en af Europas bedste inden for sit felt fire år i træk. Siden 2015 har ingen gjort det bedre, og det er ikke fordi, at der ikke er kamp til stregen. Men det siger til gengæld noget om, hvor dygtig Fårup Sommerland er.”

Den flotte placering, som formanden henviste til, er at Fårup Sommer sidste år for fjerde år i træk placerede sig i Top 3 ved afstemning i fagjury over Europas bedste forlystelsesparken med op til en million årlige besøgende. Bag kåringen står det internationale tidsskrift ”Kirmes & Park Revue.”

”Service kan ses på bundlinjen”
”Og hvad er det så, Fårup Sommerland gør så godt. Det handler i al sin enkelhed om et smil og en venlighed, som man ikke finder magen til ret mange andre steder. I ved det smil, som ikke koster noget,” sagde Anne-Vibeke Isaksen og tilføjede:

”Det har vores prismodtager for længst fundet ud af. Med årene har de udviklet deres eget service-akademi, hvor de med succes lærer unge sæson-arbejdere, hvad det vil sige at sætte gæsten i fokus på en måde, så de aldrig glemmer det og gerne kommer tilbage – og fortæller det til Gud og hvermand. På den måde kan service nemlig ses på bundlinjen.”

Et af Danmarks største inspirationsuniverser
Danske Rejsejournalisters bestyrelse havde i år valgt Tina Krongaard fra Politiken og rejseinspirationsserien Turen Går Til som modtager af hæderen Årets Journalist – der blev uddelt for kun 13. gang. Prisen går til en journalist eller fotograf, der gennem rejseartikler, radio- eller tv-programmer har udvist et særligt initiativ.

”Passion kan komme til udtryk på mange måder, men en ting er vist. Passionerede folk inspirerer andre, og det er der brug for i den verden, vi lever i,” sagde formanden for Danske Rejsejournalister i sin tale.

”Hvordan bliver man så enestående dygtig til sit arbejde, at man kan modtage prisen som årets rejsejournalist? Man begynder naturligvis selv med at rejse… I dag sidder Tina Krongaard på niende år på et af landets største inspirationsuniverser inden for rejser. Og det består ikke kun af store flotte avisreportager, men også af et digitalt univers med online-artikler, nyhedsbreve og sociale medier,” sagde Anne-Vibeke Isaksen og tilføjede.

”Det, der er så interessant ved den passion, Tina Krongaard har for rejser, er, at hun også deler ud af den på sin private Facebookside, hvor hun har flere følgere end mange bloggere. Der er nemlig noget ekstremt tiltalende, varmt og hjerteligt ved den måde, vores prismodtager kommunikerer på. Troværdigheden er i top, alt foregår i øjenhøjde med læserne, og så er det hele krydret med en dejlig portion humor, der gør, at det hele ikke bliver så perfekt og poleret.”

Prisen som Årets Rejsejournalist består – ud over æren og et diplom – af en overnatning på Clarion Hotel Copenhagen Airport, det tidligere Hilton Copenhagen Airport, samt et gavekort fra Spies på 5.000 kroner.

Relaterede artikler:

Herning klar til årets Ferie for Alle

Direktørskifte i Fårup Sommerland

Forlystelsespark har stor stigning i mødegæster