Forlystelsespark har stor stigning i mødegæster

Nordjyske Fårup Sommerland har på et år fordoblet omsætningen på møder og konferencer. Forlystelsesparken er netop kåret til Europas 3. bedste i kategorien med op til en million årlige gæster.

”Vi kommer fra små tal, så vores totale antal gæster til møder og konferencer er ikke voldsomme og derfor ikke noget, der vokser ind i himlen. Men vi har enorm vækst på møder og kommer i år til at omsætte dobbelt så meget som sidste år når det gælder møder og events holdt her i Fårup Sommerland.”

Det siger marketingchef samme sted, Rasmus Mortensen, til STANDBY.dk – han ønsker ikke at oplyse konkrete omsætningstal.

Både offentlige institutioner og private virksomheder bruger mødefaciliteterne i Fårup Sommerland, Danmarks 6. største forlystelsespark. Sidste år havde den 558.000 besøgende, men med det gode vejr denne sommer kommer tallet op på 600.000 i år, siger Rasmus Mortensen – tallene for besøgende i den kommende efterårsferie kendes af gode grunde endnu ikke.

Møderne i Fårup Sommerland holdes ikke mindst i Hotel Fårup, der åbnede i 2016 og som ligger inde i selve forlystelsesparken. Hotellet har 51 værelser, hvoraf de seks er store familieværelser med plads til seks overnattende gæster.

Mødelokalerne i Hotel Fårup har plads til op mod 150 deltagere; lokalerne er blandt andet hotellets restaurant, der kan deles op i mindre områder. Der kan også holdes større events med plads til 500 siddende gæster i en af restauranterne i parken.

Holdes større møder og events uden for publikumssæsonen, kan parken som en del af pakken for eksempel åbne en af sine rutsjebaner som underholdning i en af pauserne.

Tæt på Aalborg Lufthavn
”Hovedparten af vores møde- og eventgæster er fra det nordjyske. Men vi ligger under en halv times kørsel fra Aalborg Lufthavn og dermed blot 40 minutters flyvning fra Københavns Lufthavn, så ved et større event kunne vi komme i spil,” siger marketingschefen i Fårup Sommerland.

”Fårup Sommerland har åbent for publikum op mod 120 dage om året – men hotellet står der jo 365 dage om året. Når selve parken er åben for publikum går det generelt rigtig godt med belægningen, men det er også godt at kunne noget andet med hotellet i de dele af året, hvor parken er lukket for publikum,” siger Rasmus Mortensen og fortsætter:

”Vi har kigget på, om hotellet skal udvides med flere værelser. Det kræver selvfølgelig at der vil være en forretning i udvidelsen af hotellet, som vi selv driver. Men endnu er vi for unge i denne del af manegen med hoteldrift til at arbejde med at gøre hotellet større.”

Om den generelle belægningsprocent på Hotel Fårup siger Rasmus Mortensen, at der her er tale om ”elastik i metermål.” Alle værelserne er typisk solgt i juli, men på hverdage udenfor højsæsonen kan belægningen være nede på 30-40 procent.

Fortsat i top blandt forlystelsesparker
For fjerde år i træk placerede Fårup Sommerland sig i øvrigt i Top 3 ved afstemning i fagjury med 35 medlemmer over Europas bedste forlystelsesparken med op til en million årlige besøgende. Den nordjyske park fik i år tredjepladsen, kun overgået af forlystelsesparkerne Toverland i Holland på førstepladsen og Tripsdrill i Tyskland.

Bag kåringen står det internationale tidsskrift ”Kirmes & Park Revue” og den administrerende direktør for Fårup Sommerland, Per Dam, modtog mandag i denne uge prisen i forbindelse med IAAPA’s (International Association of Amusement Parks and Attraction) årlige konference, der i år blev holdt i Amsterdam.

Relaterede artikler:

Dansk Industri øger fokus på turisme

Lille fremgang for Danmarks 50 største attraktioner

Legoland klar til 50 års jubilæum