Caribien er ”Partnerland” ved weekendens Ferie for Alle i Messecenter Herning. Foto for MCH, Lars Møller.

Herning klar til årets Ferie for Alle

Fra i morgen og gennem weekenden afvikles Skandinaviens største rejsemesse, Ferie for Alle, i Messecenter Herning. Der er 1.131 udstillere, oplyser MCH, der forventer 60.000 besøgende.

Ferie for Alle 2019 bliver officielt skudt i gang fredag morgen ved den store åbningssammenkomst med plads til cirka 400 deltagere.

Klik for stort format. Oversigt over hallerne i Messecenter Herning som de fordeles under Ferie for Alle.

”Åbningsarrangementet fredag morgen i Hovedbygningen i MCH bliver, i overført betydning, med høj cigarføring – i anledning af, at Caribien i år er Partnerland for Ferie for Alle,” siger messens projektchef, Anders Ladefoged Mortensen, til STANDBY.dk

Selve åbningen varetages af Cubas ambassadør i Danmark og den nordiske turistchef for Den Dominikanske Republik, en af Caribiens andre store turistdestinationer.

”Åbningen klokken 9 er traditionelt et tilløbsstykke for udstillere og for branchen. Det senest opdaterede antal af udstillere er 1.131,” oplyste Anders Ladefoged Mortensen torsdag morgen og tilføjede, at åbningsdagen traditionen tro nyder stor bevågenhed fra blandt andet udenlandske ambassader i Danmark.

”På åbningsdagen er Ferie for Alle vært for 22 landes ambassader i Danmark – der er tilmeldt 12 ambassadører og ti andre repræsentanter fra ambassader. De er blandt andet med til den officielle åbning fra klokken 9,” siger Anders Ladefoged Mortensen og tilføjer:

”Efter åbningen besøger ambassaderepræsentanterne selve messen – og det sluttes af med en middag i Jyske Bank Boxen sammen med inviterede fra rejsebranchens top.”

Med omkring 60.000 årlige besøgende er Ferie for Alle i Messecenter Herning den største rejsemesse i Skandinavien – hovedtemaerne er Camping, Danmarksferie, Dansk Golfshow, Udeliv og Udland.

14 haller i MCH tages i brug til Ferie for Alle, der fordeler sig på over 60.000 kvadratmeter – cirka lige så mange som der forventes af besøgende; hertil kommer rundt regnet 3.000 repræsentanter fra de omkring 1.131 udstillere fra mere end 30 lande.

Også prisuddeling ved Ferie for Alle
Traditionen tro uddeles der også en håndfuld priser under weekendens Ferie for Alle. I forbindelse med selve åbningsarrangementet, overrækker formand for Danske Rejsejournalister, Anne-Vibeke Isaksen, igen to af foreningens priser.

Det er navnlig Havfrueprisen, der i år uddeles for 17. gang på Ferie for Alle. Prisen går til en person eller et firma, der har gjort en hel speciel og prisværdig indsats for danskerne på deres ferie i Danmark. Sidste års vinder blev Tirpitz-museet i Blåvand.

Også i forbindelse med åbningen af Ferie for Alle sættes der navn på Årets rejsejournalist 2019. Prisen uddeles for 13. gang på Ferie for Alle og går til en journalist eller fotograf, der gennem rejseartikler, radio- eller tv-programmer har udvist et særligt initiativ.

Relaterede artikler:

Over 1.100 udstillere klar til Ferie for Alle

Apollo i bæredygtige T-shirts til Ferie for Alle

Rekordår i Messecenter Herning