Sverige er stadig lukket land i de danske rejsevejledninger, men svenskerne tillader igen danskerne at rejse ind. Derfor øger Stena Line nu sin betjening af ruten mellem Gøteborg og Frederikshavn. For første gang siden sidste år vil der igen være tre færger på ruten. Pressefoto fra Stena Line.

Færgerederi øger betjening af Danmark

Danskere skal ikke mere vise en negativ coronatest for at rejse ind i Sverige. De lempede rejserestriktioner får Stena Line til at indsætte en tredje færge mellem Frederikshavn og Göteborg.

Fra næste måned sejler tre Stena Line-færger igen fast på ruten mellem Frederikshavn og Göteborg, det sker når Stena Vinga vender tilbage.

Stena Lines færgerute mellem Frederikshavn og Göteborg er en af ​​rederiets største og vigtigste passagerruter. I et normalt år rejser over én million svenskere og danskere, men også tyskere, nordmænd og hollændere, tværs over Kattegat.

Under pandemien er antallet af passagerer på Stena Lines færger faldet drastisk, og rederiet har i stedet fokuseret på den vigtige godstrafik mellem de to lande.

I takt med at rejserestriktionerne i både Sverige og Danmark er blevet lempet, er passagertrafikken steget i løbet af foråret. I maj rejste dobbelt så mange passagerer med færgerne som sidste år, skriver Stena Line i en pressemeddelelse.

De danske rejsevejledninger er stadig mest orange for Sverige, men danskere skal ikke længere fremvise en negativ coronatest for at indrejse i Sverige fra Danmark. Derfor indsætter Stena Line fra 5. juli færgen Stena Vinga tilbage på ruten mellem Frederikshavn og Göteborg – sammen med Stena Danica og Stena Jutlandica. Det er første gang siden sidste år. I alt vil de tre færger have næsten 80 afgange om ugen.

Bedre bookingtal
I pressemeddelelsen siger Elisabeth Lönne, ansvarlig for Stena Lines danske ruter: ”Vi har ventet på det her og er utroligt glade for endelig at mærke vinden i sejlene igen. Vi ved, at der er et stort, ophobet ønske om at rejse. Det kan blandt andet ses i vores bookingtal for sommerens højsæson, der er begyndt at tage fart fra skolernes sommerferie og fremefter.”

Det er især antallet af passagerer i bil fra alle lande, der stiger, men der er også en stigning i grupperejser med bus og de såkaldte dagsture fra Sverige, hvor passagerne ikke går i land i Danmark på grund af de danske indrejseregler.

Stena Line er ifølge egne oplysninger verdens største privatejede færgerederi og råder over 37 fartøjer på 17 færgeruter i Nordeuropa. I Danmark sejler Stena Line på ruterne Frederikshavn-Göteborg og Grenaa-Halmstad. Stena Line er en del af svenske Stena AB, der har omkring 15.700 medarbejdere og en årlig omsætning på 37 milliarder svenske kroner.

Relaterede artikler:

Dansk-tysk færgerute genåbner efter et halvt år

Stigende trafik mellem Danmark og Sverige

Rederi fik sit nye flagskib til Danmark