Færøerne har nærmest ingen coronarestriktioner, for eksempel er restauranter, butikker og så videre åbne. Arkivpressefoto fra VisitFaroeIslands.com

Færøerne lemper rejsevejledninger for EU-landene

Nye rejsevejledninger for Færøerne betyder, at rejsende fra Danmark og andre EU/Schengen-lande nu kan komme til Færøerne uden at skulle i karantæne. Det kræver dog køb af test ved ankomst.

Den færøske regering har ændret sine rejsevejledninger så alle rejsende fra Danmark og andre EU/Schengen-lande nu kan indrejse til Færøerne uden først at skulle i karantæne. Det oplyser Færøernes Turistråd, Visit Faroe Islands, i en pressemeddelelse.

Færøerne har nærmest siden starten på året været fri for corona. Den gode trend skal fortsætte, derfor skal alle rejsende testes ved ankomst til Færøerne – også færdigvaccinerede samt de, der har haft covid-19. Testen koster 312 kroner ved ankomst til lufthavnen på Færøerne og 390 kroner, når der sejles med det færøske rederi Smyril Line fra Hirtshals mod Torshavn.

Alle rejsende opfordres på det kraftigste til at lade sig teste på 4. dagen efter ankomsten til Færøerne, hvilket er gratis. Ligeledes forventer færingerne, at de rejsende overholder myndighedernes krav om afstand, hygiejne og undgår store forsamlinger de første fire dage under opholdet.

Torshavn har fået to nye firestjernede hoteller
Visit Faroe Islands peger blandt andet på, at man både kan være almindelig turist på øgruppen eller opholde sig på øerne i forretningsøjemed.

Det er for eksempel muligt at holde konferencer og møder med op til 500 personer. De nye firestjernede hoteller i Tórshavn – Hilton Garden Inn Faroe Islands med 130 værelser samt Hotel Brandan med 124 værelser – giver mange muligheder for anderledes og spændende mødeoplevelser, oplyser Færøernes Turistråd og tilføjer:

”Vi ved, at rejsende post corona leder efter destinationer, hvor der er god plads, naturoplevelser og frisk luft. Alt dette har vi til overflod, og vi glæder os at dele det med jer.”

TV-program med kronprins Frederik fra Færøerne
Man kan blive klogere på Færøerne som destination den 24. maj. Her sender Danmarks Radio udsendelse, hvor kronprins Frederik besøger Færøerne for at møde befolkningen, kulturen og naturen.

Seerne er for eksempel med, når Kronprinsen dykker i Færøernes enorme, undersøiske tangskove, samler plastik op fra dybe kløfter med miljøforkæmpere, når han – sammen med Michelin-kokken Paul Andrias Ziska fra Restaurant Koks – fanger søpindsvin til dagens gourmetmenu og tager til hjemmekoncert med en af Færøernes berømte kunstnere, Greta Svabo Bech.

Guðrið Højgaard, direktør for Visit Faroe Islands, sagde tidligere i år til STANDBY.DK: ”Jeg er meget optimistisk vedrørende Færøernes muligheder som turistland på den lange bane. Alt tyder på, at destinationer som vores bliver endnu mere efterspurgt fremover: nærhed til naturen, små folkemængder og et rejsemål med vægt på bæredygtighed.”

I seneste normale rejseår, 2019, havde Færøerne omkring 120.000 turister, cirka halvdelen var krydstogtpassagerer. Der var næsten 200.000 gæstenætter fra turisterne, hvoraf danskere stod for cirka 55.000; hertil kommer Airbnb.

Relaterede artikler:

Kongehuset klar til TV-miniserie om Færøerne

Mange ville have gratis billetter til Færøerne

Færøerne får turistattraktion 187 meter under havet

Så åbnede Hilton på Færøerne