Færøernes lufthavn fastholder fremgangen

Færøske Atlantic Airways side om side med SAS i Vagar-lufthavnen.

LUFTFART: Øgruppens eneste lufthavn holder kursen mod ny passagerrekord. Sidste måned havde Vagar Lufthavn 28.867 passagerer, en vækst på 17,6 pct. i forhold til september sidste år. Hidtil har lufthavnen i år haft 16 pct. flere rejsende end samme periode sidste år.

Med 271.064 passagerer i lufthavnen i år har det været en fremgang på 16,2 pct. sammenlignet med de ni første måneder af 2016. En stor del af væksten skyldes at SAS i foråret åbnede daglig rute fra København til Færøerne.

Vagar Lufthavn forventer, at den gode stime fortsætter, så færøsk turisme kan se frem til en længere sæson og dermed bedre økonomi i de ellers sløje vintermåneder.

”Den fortsatte vækst har stor betydning for de færøske hoteller, restauranter og incoming-bureauer. Turismens bidrag til den færøske økonomi er voksende, hvilket giver os et reelt supplement til et ellers stringent økonomisk grundlag baseret på fiskeri- og lakseerhvervet,” siger Jákup Sverri Kass, direktør for Vagar Lufthavn.

Væksten på de tre danske destinationer, København, Billund og Aalborg er 16 pct. Ruterne til Island og Storbritannien er vokset ca. 6 pct., mens væksten på de andre destinationer og ad hoc charter er 27 pct. Der er dog en tilbagegang på ruten til og fra Bergen på 18 pct., oplyser lufthavnen.

SAS daglige helårsrute fra København har ca. 100.000 årlige flysæder – omvendt flyver færøske Atlantic Airways i højsæsonen fire gange om dagen på hovedruten mellem København og Færøerne. På årsbasis har Atlantic Airways over 800 flyvninger mellem øgruppen og Danmark med sine to Airbus A319 og en A320.

Udvidelse af parkeringspladserne

Den første fase af udvidelsen af parkeringspladserne er ved at være færdig, så parkeringsarealet går fra at kunne rumme 360 biler til 820 biler. Næste fase, som omfatter glasgangen på selve parkeringspladserne forventes at gå i gang så snart selve parkeringspladserne er helt færdige.