Færre nødtelefoner på Øresundsbron

Mobiltelefoner og effektiv overvågning gør nødtelefonerne overflødige. Fremover vil de kun være i tunnelen på Øresundsforbindelsen.

De 222 nødtelefoner på Øresundsbron skal reduceres til 184. I løbet af næste år vil 38 udendørs telefoner blive fjernet, men telefonerne i tunnelen forbliver. De resterende erstattes med skilte, som viser, hvor man skal ringe hen, hvis man har brug for hjælp.

”Vi har vurderet, at der ikke længere er et behov for faste nødtelefoner ude på broen”, siger teknikansvarlig Peter Myrbäck. ”Den nye teknik har forbedret trafikovervågningen, og samtidig kan kunderne hurtigt selv ringe efter hjælp via mobiltelefoner”.

”Når man bygger et så stort anlæg for første gang, er det meget svært at forudse alle behov i 100 års levetid. Det er naturligt, at visse løsninger overdimensioneres. Vi ser hele tiden på drift- og vedligeholdelsesomkostningerne, aktuelle behov og bedst-før-dato på principielt alt. Vi vil gerne undgå unødige udgifter for noget, som ikke er nødvendigt ud fra et sikkerheds- og driftssynspunkt, samtidig med, at vi ser på nye, moderne løsninger, og skifter til mere effektiv og moderne teknik”, siger Niclas Malmström, chef for teknisk drift ved Øresundsbro Konsortiet.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.