Tivoli, Danmarks største turistattraktion, forventer nu at genåbne 8. juni, mere end to måneder efter haven oprindeligt skulle have startet sommersæsonen. Klik for større format. Dronefoto fra Tivolis presseafdeling.

Fase 3 genåbner også forlystelsesparker

Er smittetallene under rimelig kontrol, kan forlystelsesparker og zoologiske haver genåbne 8. juni ligesom forsamlingsforbuddet hæves til 30-50 personer. Tivoli klar med nye digitale kø-systemer.

Efter regeringen og Folketingets partier torsdag aften havde præsenteret fase 2 af genåbningen af Danmark, fortsatte forhandlingerne om fase 3.

Fase 3 træder i kraft fra 8. juni, med forhold for, at smitteudviklingen for coronavirussen stadig er under rimelig kontrol. Det skriver blandt andet DR.dk

”Alt afhænger af, at epidemien kan holdes på et kontrolleret niveau,” siger statsminister Mette Frederiksen i en pressemeddelelse.

Også fase 3 af genåbningsplanen hviler på den forudsætning, at antallet af coronasmittede ikke begynder at vokse voldsomt. ”Hvis tingene begynder at gå i den forkerte retning, er regeringen klar til at trykke på bremsen,” siger statsministeren og understreger, at Fase 3-initiativerne kun bliver sat i værk, hvis Statens Serum Institut synes smittespredningen ser fornuftige ud.

Fase 2 betyder – med relevans for dansk turisme og oplevelsesbranchen – at restauranter og cafeer kan genåbne 18. maj, en række betingelser skal dog være opfyldt.

Og i fase 3 kan kultur- og turismeområder som forlystelsesparker, zoologiske haver, akvarier, museer, teatre og biografer åbne fra 8. juni.

Ligeledes hæves fra 8. juni forsamlingsforbuddet fra de nuværende ti til 30-50, oplyses det. Først i slutningen af august tager myndighederne stilling til større forsamlinger.

Tivoli: Vi åbner 8. juni klokken 11.00
Danmarks største turistattraktion, Tivoli, der sidste år havde 4,5 millioner besøgende, er klar til at åbne 8. juni klokken 11, siger administrerende direktør, Lars Liebst, i en pressemeddelelse fredag.

”Tivoli er glade for, at vi nu har fået en langsigtet genåbningsplan, hvor vi er med i fase 3 fra den 8. juni og hvor der er udsigt til, at forsamlingsforbuddet lempes. Selv om Tivoli ikke kom med i 2. runde, så gør vi os klar til at åbne alle vores caféer og restauranter i randområderne af Tivoli fra mandag den 18. maj.

Vi har forberedt os på at kunne åbne i en version, der lever op til alle myndighedernes sikkerhedskrav omkring afstand, forsamlinger og hygiejne. Nu hvor Tivoli har fået grønt lys til at åbne den 8. juni, ser vi frem til, at gæsterne får en god oplevelse med nye digitale kø-systemer, madbestillinger og værnemidler i Tivoli-design,” siger Lars Liebst.

Med 8. juni som åbningsdag når Tivoli op på at kunne åbne 196 dage i år fordelt på sommersæsonen, Halloween og Jul i Tivoli.

Relaterede artikler:

Genåbningspakke giver blandede følelser i dansk turisme

Tyskland klar til grænseåbning til Danmark

Dansk turisterhverv frygter for årets omsætning