Fem internationale SAS-ruter fra Aarhus

De nye destinationer er Mallorca, München, Split, Oslo og Stockholm. Desuden udvides antallet af daglige flyvninger mellem Aarhus og København fra otte til 10.

SAS har investeret en halv milliard kroner i de nye ruter, som man forventer årligt vil sende 200.000 ekstra passagerer gennem Aarhus Lufthavn.

”Vi laver en mindre luftbro mellem København og Aarhus, der også giver mulighed for at flyve via København ud i den store verden”, siger Lars Sandahl Sørensen, koncerndirektør i SAS til TV2. ”Vi investerer for at give et større udbud til vores kunder, men samtidig sørger vi for besparelser, så vi er i stand til at udvikle vores udbud. Og så har vi set et stigende behov både fra og til Aarhus”.

”Verden ændrer sig hele tiden, og det gør den også her. Der sker meget spændende her omkring Aarhus. Vi ser seriøst på denne mulighed og investerer, fordi vi reelt kan se et marked”, siger Lars Sandahl Sørensen.

Torben Boldsen, bestyrelsesformand i Aarhus Lufthavn, ser de nye ruter som en god mulighed for erhvervslivet i Østjylland: ”Det giver mulighed for at tiltrække nye virksomheder til Østjylland og mulighed for, at folk i Østjylland kan komme på ferie med SAS”.

Udvidelsen skønnes at forøge lufthavnens trafik med 50%, så en større ombygning af lufthavnen skal sættes i gang: ”Vi skal sørge for, at infrastrukturen i lufthavnen bliver god og hurtig. Vi er kendt som en meget hurtig lufthavn at komme igennem, og det skal vi blive ved med at være”, siger Torben Boldsen til TV2.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.