Fem Mellemøstlande dropper flyvning til Qatar

Det gælder Saudi Arabien, Yemen, De arabiske Emirater, Egypten og Bahrain, som har afbrudt sine diplomatiske forbindelser med Qatar og bebudet blokade af al trafik over land, hav og i luften på grund af Qatars påståede støtte til terror.

Ifølge meddelelser fra Emirates og Air Arabia vil alle fly til og fra Qatar stoppe fra og med i dag, tirsdag den 6. juni. Etihad Airways vil ligeledes aflyse alle sine Qatar-flyvninger. flyDubai, det førende lavprisselskab i regionen, aflyser ligeledes sine flyvninger til Doha, mens Gulf Air fra Bahrain og Egypt Air forventes at gøre det samme.

Det er usikkert, i hvor høj grad krisen vil påvirke Qatar Airways, som hidtil har benyttet Saudi Arabiens luftrum.

Ifølge lokale medier har de mellemøstlige flyselskaber sikret alle kunder, der ville flyve til og fra Qatars hovedstad Doha, alternative løsninger.

Et andet problem i forbindelse med luftrummet er USA’s store militærbase al-Udeid i Qatar, som rummer 10.000 amerikanske soldater.

Qatar beskyldes for at yde finansiel hjælp til forskellige Sunni ekstremister og terroristgrupper, som al-Qaidas afdeling i Syrien, Det muslimske Broderskab og ISIS.

Meddelelsen om det diplomatiske og trafikale sammenbrud i Mellemøsten skete samtidig med IATAs generalforsamling i Cancun. Qatar Airways CEO Akbar al Baker var blandt deltagerne i åbningsreceptionen, søndag aften, men mandag morgen forlod han Cancun i privatfly.

 

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.