Ferie for Alle 2023 blev åbnet af blandt andet Bubber, der skar en stor kage for i Messecenter Herning. Foto: Danny Longhi Andreasen

Feriemesse forrygende i gang med Bubber og BS

Den 25. udgave af Ferie for Alle blev fredag åbnet med pomp og pragt i Messecenter Herning. Bubber og B.S. Christiansen satte herlighederne i gang, inden dørene blev åbnet for titusindvis af besøgende.

Messecenter Herning lægger i år haller til den 25. jubilæumsudgave af Ferie for Alle, hvor danskerne har mulighed for at dykke ned og hente inspiration fra forskellige ferieformer.

Feriemessen – der er Skandinaviens største med op imod 50.000 gæster – blev skudt i gang fredag morgen med et event i auditoriet med forskellige talere. Den første på scenen foran et par hundrede tilhørere var Georg Sørensen, der er administrerende direktør for Messecenter Herning A/S.

Georg Sørensen bød velkommen og omtalte straks det specielle ved årets feriemesse: ”En speciel dag som følge af 25-års-jubilæet. Og en speciel dag, fordi vi markerer étårs-dagen for invasionen af Ukraine. Vi sender sammen vores tanker til de mange uskyldige mennesker, der har mistet deres kære,” lød det, inden han også sendte de varmeste tanker til ofrene for jordskælvene i Tyrkiet og Syrien.

Herefter blev der holdt et minuts stilhed for ofrene, inden åbningsseancen kunne fortsætte.

En tid med udfordringer og forandringer
Georg Sørensen talte herefter om den turbulente tid, branchen har været igennem i forbindelse med coronapandemien.

”Kære venner, vi har alle igennem de seneste tre år været i en tid, hvor det eneste, der er sikkert, er, at alt er usikkert. En tid med både udfordringer og forandringer. Og samtidig en tid, hvor vi i endnu højere grad værdsætter og søger traditionerne. Og sådan en tradition er netop Ferie for Alle. En kær og stærk tradition,” lød det.

Ferie for Alle har igennem 25 år haft 1,3 millioner gæster, og i år er der deltagelse af 30 lande, ligesom syv ambassadører er med til festlighederne.

Georg Sørensen gav mikrofonen videre til Kirstine Q. Krefeld, der er formand for Danske Rejsejournalister. Hun talte blandt andet om Havfrueprisen, der skifter navn til Lighthouse Tourism Award. Prisen gives til en person eller virksomhed, der har gjort en hel speciel og prisværdig indsats for danskerne på deres ferie i Danmark.

”Vi håber, at prisen og ikke mindst dette års nominerede og dette års vinder kan inspirere andre til at gå forrest og skabe noget nyt, noget vigtigt og måske noget, der endda lyder umuligt,” fortalte Kirstine Q. Krefeld fra scenen i det hyggeligt indrettede auditorie.

Bubber og erfaringen med årets tema
Årets tema i Ferie for Alle er ”safari” – og årets åbningstaler har et helt specielt forhold til netop denne ferieform. Niels Christian Meyer – også kendt som Bubber – trådte op på scenen og fortalte, at han havde stået der før ved en tidligere åbning.

”Jeg har glædet mig til at åbne denne messe. Nu skal I høre, hvad jeg har at sige om safari. Jeg er jo ikke den store jæger. Nu er der nok nogle, der tænker, at ’vi har da lige set og hørt overskrifter gennem tre år, så noget må du da ha’ lagt ned’,” lød det fra Bubber, hvilket fik salen til at bryde ud i grin over selvironien fra den kendte tv-vært.

Bubber proklamerede, at han elsker at rejse. Og én af de rejser, han husker særligt tilbage på, var rejsen med B.S. (Bjarne Slot) Christiansen i forbindelse med TV 2-programmet ”Bubber og BS på afveje”. Her kommer Bubber under kyndig oplæring, mens de to rejste gennem Sydafrika blandt savannens vilde dyr.

Kagen blev skåret – og messen var åben
Bubber fortalte om turen med BS, hvor han for alvor fik øjnene op for, hvad Afrika og safari kan – og ikke kun jagtsafari.

”Det jeg forstod og oplevede ved Afrika var, at se den orden, der findes, når turismen kommer. Langt de fleste tager på køresafari – og ikke jagtsafari – og turismen er jo med til at gøre og sørge for, at de her dyr har et fantastisk sted at leve og de bedste forhold,” sagde Bubber, der herefter præsenterede sin ”wingman”, B.S. Christiansen.

”Det har været en stor udfordring; jeg er blevet en bedre pædagog,” lød det straks fra BS på scenen til stor morsomhed fra publikum.

Kort efter blev vist et glip på en storskærm, hvor Bubber i ”Bubber og BS på afveje” skal tage livet af en fanget fisk. Dette gik ikke helt efter planen, og BS måtte træde til med kyndig hjælp.

Ferie for Alle blev herefter officielt skudt i gang ved, at Bubber fik overrakt en stor kniv, som han skulle bruge til at skære en stor kage for. Kagen blev rullet ind i salen, og Bubber sagde: ”Jeg vil gerne erklære Ferie for Alle 2023 for åben. Ønsker jer en rigtig god messe og alt, alt det bedste. Et rigtig godt rejseår. Mine damer og herrer: tre, to en, hurra!” og kagen blev skåret for, mens konfettien skød i vejret.

 

Relaterede artikler:

Rekord i rejseforedrag på Ferie for Alle

Standby.dk med pop-up redaktion på Ferie for Alle

Ferie for Alle: “Det ser godt ud”